Real Madrid aloitti Mestarien liigan lohkovaiheen, kuten hallitsevan mestarin kuuluu. Los Blancos murskasi sveitsiläisen Baselin maalein 5-1. Ottelu ratkesi oikeastaan jo 37 minuutissa, jolloin taululla komeilivat lukemat 4-0. Kaikki hyökkäyspään galácticot Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema ja James Rodríguez onnistuivat maalinteossa.

Realin ensimmäinen laukaus kirjattiin kolmen minuutin kohdalla. Paidasta revityn Luka Modricin kuti painui yli Baselin maalin. Hetkeä myöhemmin oli Ronaldon vuoro yrittää. Portugalilaisenkin laukaus viuhui yli.

Yllättäen avaukseen nostettu Nacho Fernández kiitti 14 minuutin kohdalla Carlo Ancelottia luottamuksesta. Rodríguez antoi kantapääsyötön boksin oikeassa reunassa Nacholle, jonka keskitys muutti suuntaa Basel-puolustaja Marek Suchysta ja yllätti maalivahti Tomás Vaclíkin. Lukemat 1-0:aan.

Vieraat olivat kohtuullisen lähellä tasoitusta heti seuraavasta hyökkäyksestä. Taulant Xhakan keskitys löysi rangaistusalueelta Marco Strellerin, joka jatkoi ykkösellä, mutta pallo sivuverkkoon.

26. minuutilla Vaclík oli vaikeuksissa Modricin laukauksen kanssa. Kroaatin kuti suuntautui keskelle maalia, mutta korkkiruuvia oli sen verran paljon, että Vaclík joutui nyrkkeilemään pallon kulmapotkuksi.

Hetkeä myöhemmin 2-0-maali oli todella lähellä. Kulmapotku pelattiin Pepen päähän, ja puskukin oli hyvä, mutta Vaclík onnistui torjumaan. Maalivahti pystyi tökkäämään irtopallonkin ulos maaliltaan ennen kuin Ronaldo, Benzema ja Sergio Ramos pääsivät osingoille.

Seuraavaa hyökkäystä Vaclík ei enää onnistunut torjumaan. Modricin upea ulkokierteinen syöttö löysi linjan taakse juosseen Balen. Walesilainen nosti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon yli vastaan tulleen Vaclíkin ja toisella sijoitti pelivälineen tyhjään maaliin.

Ja heti perään 3-0. Jälleen Modric avasi ulkosyrjällä Balelle – tällä kertaa oikeaan laitaan. Bale jatkoi matalan pallon maalin eteen, ja viime kaudella yhden sesongin maaliennätyksen tehnyt Ronaldo iski kuulan tyhjiin.

36. minuutilla tuli lisää. Benzema syötti boksin oikeaan laitaan Ronaldolle, joka palautti pallon ranskalaiselle. Laukaus suoraan syötöstä muutti suuntaa Wálter Samuelista. Vaclík venytti erinomaiseen torjuntaan, mutta Rodríguez oli ensimmäisenä irtopallossa ja iski lukemat jo 4-0:aan.

Välittömästi maalin jälkeen Basel iski kavennuksen. Derlis González pääsi Real-puolustukselta puolittain karkuun ja laukoi täydestä vauhdista tarkan kudin Iker Casillasin vartioiman maalin alakulmaan.

Viisi minuuttia tauon jälkeen Basel sai hetkeksi luotua painetta isäntien päätyyn. Lopputuloksena laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta ja Casillasin liimaus.

66. minuutilla Baselin kavennus oli enemmän kuin lähellä. Pepe puski korkean pallon holtittomasti taaksepäin, ja González pääsi läpi. Ratkaisuyritys oli heikko ja suuntatui liiaksi päin Casillasia. Se ei sinänsä ota mitään pois Real-maalivahdilta, joka otti tilanteessa erinomaisen reaktiotorjunnan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Real selvisi jälleen juuri ja juuri ilman takaiskua. Fabian Schär latasi kovan laukauksen vajaasta 20 metristä, mutta kuti kolahti tolppaan.

Tolppa ulos, tolppa sisään. Hetkeä myöhemmin toisessa päädyssä Ronaldo syötti Benzemalle, joka tälläsi vasurillaan pallon riman kautta maaliin. Enempää maaleja ei nähty, joten 5-1-voitolla täydet kolme pistettä Realille lohkovaiheen ensimmäisestä ottelusta.

Lohko A:n toisessa ottelussa Liverpool kaatoi bulgarialaisen Ludogoretsin trillerimäisen lopun myötä 2-1. Mario Balotelli iski uran ensimmäisen maalinsa Pool-paidassa 82. minuutilla. Dani Abalo viimeisteli Ludogoretsin tasoituksen lisäajalla. Pisteet jäivät Liverpooliin Steven Gerrardin rangaistuspotkumaalilla. Rankkari upposi kolmannella lisäaikaminuutilla.

Toimittajan sana

Real Madrid oli kaikessa parempi kuin Basel. Toki Real nukahteli edelleen puolustuspäässä, mutta joukkueiden tasoero oli niin suuri, että nukahteluihin oli varaa. Mikä parasta Ancelottin kannalta, jokainen hyökkäyspään maalihai sai osuman tililleen. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun.

Kokoonpanot

Real Madrid

1 Casillas
18 Nacho
3 Pepe
4 Ramos -> Varane (66.)
12 Marcelo
19 Modric -> Illarramendi (74.)
8 Kroos
10 Rodríguez
11 Bale
9 Benzema -> Hernández (82.)
7 Ronaldo

Real Madrid, vaihtopenkki

17 Arbeloa
5 Coentrão
14 Hernández
24 Illarramendi
23 Isco
13 Navas
2 Varane

Basel

1 Vaclík
16 Schär
6 Samuel -> Kakitani (64.)
17 Suchy
34 Xhaka
33 El Neny
20 Frei -> Delgado (83.)
19 Safari
25 González
7 Zuffi
9 Streller -> Embolo (73.)

Basel, vaihtopenkki

27 Aliji
39 Calla
10 Delgado
36 Embolo
11 Gashi
14 Kakitani
18 Vailati

Mestarien liiga tiistaina

Benfica – Zenit 0-2 (0-2)
0-1 Hulk (6.)
0-2 Axel Witsel (22.)

Borussia Dortmund – Arsenal 2-0 (1-0)
1-0 Ciro Immobile (45.)
2-0 Pierre-Emerick Aubameyang (48.)

Galatasaray – Anderlecht 1-1 (0-0)
0-1 Dennis Praet (52.)
1-1 Burak Yilmaz (90+1.)

Juventus – Malmö 2-0 (0-0)
1-0 Carlos Tévez (59.)
2-0 Carlos Tévez (90.)

Liverpool – Ludogorets 2-1 (0-0)
1-0 Mario Balotelli (82.)
1-1 Dani Abalo (90+1.)
2-1 Steven Gerrard rp. (90+3.)

Monaco – Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
1-0 João Moutinho (61.)

Olympiakos – Atlético Madrid 3-2 (2-1)
1-0 Arthur Masuaku (13.)
2-0 Ibrahim Afellay (31.)
2-1 Mario Mandzukic (38.)
3-1 Konstantinos Mitroglou (73.)
3-2 Antoine Griezmann (86.)

Real Madrid – Basel 5-1 (4-1)
1-0 Marek Suchy om. (14.)
2-0 Gareth Bale (30.)
3-0 Cristiano Ronaldo (31.)
4-0 James Rodríguez (37.)
4-1 Derlis González (38.)
5-1 Karim Benzema (80.)