Real Madrid aloittaa Mestarien liiga -kautensa sveitsiläistä Baselia vastaan. Onko viime La Liga -peleissä nähdyt ongelmakohdat saatu korjattua?

Poissaolot

Real Madrid

Jesé (loukkaantunut)
Sami Khedira (loukkaantunut)
Daniel Carvajal (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Basel

Ivan Ivanov (loukkaantunut)
Marcelo Díaz (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Madrid – Atlético Madrid 1-2 (La Liga, 13.9.14)
Real Sociedad – Real Madrid 4-2 (La Liga, 31.8.14)
Real Madrid – Córdoba 2-0 (La Liga, 25.8.14)

Basel

Grasshoppers – Basel 3-1 (Sveitsin liiga, 13.9.14)
Basel – Young Boys 3-1 (Sveitsin liiga, 31.8.14)
Italien – Basel 0-4 (Sveitsin Cup, 23.8.14)

Arvio

Real Madridille kauden alku on ollut sanalla sanoen tahmea. Real Sociedadia vastaan joukkue hukkasi kahden maalin johtonsa ja hävisi 2-4. Viime viikonloppuna tuli symbolisesti iso tappio paikallispelissä Atlético Madridille. Häviöissä yhteinen nimittäjä on ollut heikko erikoistilannepuolustaminen. Sociedad kuritti Realia kahdesti erikoistilanteista, Atléticokin kerran. Madridin derbyn jälkeen sekä päävalmentaja Carlo Ancelotti että toppari Pepe sanoivat, että ongelman ratkaisemiseksi tehdään rajusti töitä.

Tänään vastaan asettuu selvästi Atletia heikompi vastustaja. Basel on toki Sveitsin mestari, mutta Sveitsin pääsarjan taso ei ole vertailukelpoinen La Ligan kanssa. Viime kaudella Basel yllätti kaikki voittamalla lohkovaiheessa Chelsean peräti kahdesti. Toisaalta Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheessa Valencia takoi taululle 5-0-lukemat.

Basel-luotsi Paulo Sousa on peluuttanut kolmen puolustajan linjaa, mutta on hyvin mahdollista, että Realia vastaan linjassa on neljä tai jopa viisi pelaajaa. Yksi mielenkiintoisista tapauksista on 36-vuotias keskuspuolustaja Wálter Samuel. Argentiinalainen pelasi Realin paidassa 40 ottelua kaudella 2004-05.

Samuelin läsnäolosta ja Baselin tietynlaisesta yllätysvalmiudesta huolimatta ottelussa on vain yksi suosikki. Jos mitään draamaattista ei tapahdu, Real aloittaa mestaruuden puolustamisen rutiininomaisella voitolla.