Viime kaudella Mestarien liigan finaalissa pelannut Atlético Madrid aloitti tämän kauden urakkansa tappiolla. Kreikkalainen Olympiakos löi taululle kolme maalia ja vei täydet pisteet loppulukemin 3-2.

12 minuutin kohdalla isäntäjoukkue siirtyi johtoon. Kulmapotku pelattiin lyhyenä ja jatkettiin boksin ulkopuolella odottaneelle Arthur Masuakulle. Vasemmalla pakilla oli tilaa asetella, ja tarkka laukaus painui ohi ensimmäistä kertaa Atleti-maalia vartioineen Jan Oblakin. Maalisyöttö merkittiin kesällä Barcelonasta Olympiakosiin siirtyneelle Ibrahim Afellaylle.

Atlético sai pikkuhiljaa pelin juonesta kiinni. 21 pelatun minuutin jälkeen Gabi ruokki keskityspallolla Raúl Garcíaa, mutta pusku suuntautui yli maalin. Hetkeä myöhemmin Arda Turanille pelattiin vetopaikka. Laukaus kilpistui isäntien puolustukseen.

Puolen tunnin pelin jälkeen Olympiakos siirtyi jo 2-0-johtoon. Atleti-puolustajat törmäilivät keskenään rangaistusalueen rajalla ja Afellay pääsi irti. Tarkka laukaus sujahti takanurkkaan.

Seitsemän minuuttia myöhemmin vieraat onnistuivat iskemään kavennusosuman. Vasempana pakkina pelannut Cristian Ansaldi lähetti tarkan keskityksen Mario Mandzukicille, joka puski lukemat 2-1:een.

Toisella puoliskolla Atlético haki vimmatusti tasoitusta. Tunnin kohdalla vaihdossa ottelun aloittaneelle Antoine Griezmannille pelattiin maalipaikka. Laukaus suoraan syötöstä oli ihan hyvä, mutta Olympiakos-maalivahti Roberto venyi yläkulmaan suuntautuneen kudin tielle. Sama kaksikko oli napit vastakkain pari minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Griezmann haki alakulmaa – jälleen Roberto torjui.

73. minuutilla Atlético Madrid sai todellisen jääsuihkun niskaansa, kun Olympiakos iski pallonriiston jälkeen nopeasti vastaan. Pajtim Kasami syötti oikeasta laidasta rangaistusalueen sisään negatiivisessa peliasennossa olleelle Konstantinos Mitrogloulle. Miranda ei pystynyt estämään voimakasta hyökkääjää, joka kääntyi ja sivalsi lukemat 3-1:een.

Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Atlético teki vielä pelin jännittäväksi. Koken erinomainen keskitys oikealta laidalta suuntautui maalivahdin ja puolustuslinjan väliin. Peliväline tuli sopivasti Griezmannin juoksulinjalle, ja ranskalaishyökkääjä tälläsi pallon maalin kattoon. Lähemmäs Atlético ei yltänyt, joten pisteet jäivät Kreikkaan.

Lohkon toisessa ottelussa Juventus kaatoi Markus Halstin edustaman Malmön lukemin 2-0. Halsti pelasi koko ottelun ruotsalaisten puolustuksessa.

Toimittajan sana

Tässä kävi juuri, kuten ennakoimme. Olympiakos ei todellakaan ole huono joukkue, ja sen se osoitti tiistai-iltana. Atlético kyllä hallitsi ottelua, mutta puolustuksen nukahdukset ja voimattomuus hyökkäysalueen murtautumisvaiheessa johtivat tappioon. Tappion myötä Atletin urakka lohkovaiheessa vaikeutuu, mutta joukkue on edelleen suuri suosikki jatkopeleihin. Olympiakos sen sijaan otti tällä esityksellä vahvan kiinnityksen kohti jatkopelejä.