Baskijoukkue Eibar nousi vastoin kaikkia odotuksia kahdessa kaudessa Segunda B:stä pääsarjaan. Joukkue pelaa kotiottelunsa noin 5 000 katsojaa vetävällä Ipurualla. Se ei menoa haittaa; kauden ensimmäisessä kotiottelussa kaatui Real Sociedad maalein 1-0. Toisella kierroksella tuli niukka tappio Atlético Madridia vastaan.

– Minulle ja monille meistä tämä on ensimmäinen kausi pääsarjassa. Nautimme tästä ja teemme lujasti töitä, ettei se loppuisi. Tämä on elämämme suurin mahdollisuus. Emme halua, että se loppuu 12 kuukauden jälkeen. Haluamme 24, 36, 48 kuukautta ja enemmänkin. Taistelemme kauden viimeiseen vihellykseen, sillä haluamme pysyä täällä pitkään, Eibarin 31-vuotias hyökkääjä Mikel Arruabarrena sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Olemme näyttäneet, että voimme pelata tasaisesti muita vastaan tässä sarjassa. Luonnollisesti meillä ei ole sellaista laatua kuin eurokentillä pelaavilla joukkueilla, mutta me voimme aina taistella. Atlético-ottelu toi hurjasti itseluottamusta. Mutta samaan aikaan meidän on pysyttävä nöyrinä, emme voi ottaa jalkaa pois kaasulta nyt.

Maanantai-iltana Eibar isännöi sarjanousijoiden kohtaamisessa Deportivo La Coruñaa. Deporin voittotili on toistaiseksi avaamatta.

– Meidän on pelattava samalla tavalla kuin Calderónilla. Toivon, että Ipurua on jälleen meidän takanamme, koska yleisöllä on suuri rooli siinä, miten kotipeleissämme käy.

Eibarin ja Deportivon välinen ottelu alkaa klo 21.45 Suomen aikaa.