Valencia oli hyvässä iskussa sunnuntain liigaottelussa Espanyolia vastaan. Barcelonalaisvieraat kaatuivat Pablo Piattin, Dani Parejon ja Paco Alcácerin osumilla maalein 3-1. Espanyolin ainokaisen viimeisteli Sergio García.

Valencia siirtyi johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Rodrigo Morenolle, joka syötti päätyviivan tuntumasta takaviistoon, ja vapaaksi jäänyt Piatti tälläsi pelivälineen maaliin.

2-0-osuma syntyi reilun tunnin pelin jälkeen. Pallo pomppi vieraiden puolustuksesta Parejolle, joka eteni muutaman metrin ja ampui hieman boksin ulkopuolelta alakulmaan.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin asialla oli Alcácer. Vaihdossa ottelun aloittanut Sofiane Feghouli löysi erinomaisella läpisyötöllä linjan taakse juosseen hyökkääjän, Espanjan maajoukkueen tuore debytantti ohitti maalivahti Kiko Casillan ja sijoitti lukemat 3-0:aan.

Pelikellon näyttäessä täyttä aikaa Espanyol sai vielä rangaistuspotkun. Javi Fuego rikkoi boksin rajan tuntumassa Garcíaa, ja kokenut hyökkääjä laukoi tilannetta seuranneen pilkun itse maaliin. Kavennusosumaa lähemmäs Espanyol ei päässyt, joten täysi pistepotti Valencialle.

Voitto nosti Lepakot sarjataulukossa hienosti toiseksi. Matkaa sarjaa johtavaan Barcelonaan on kaksi pistettä. Espanyolin kausi on sen sijaan alkanut synkästi. Joukkue on kerännyt kolmesta ottelusta yhden tasapelin ja kaksi tappiota. Sijoitus on toiseksi viimeinen.

Toimittajan sana

Valencian pelaaminen Nuno Espírito Santon alaisuudessa näyttää yllättävän valmiilta ja kypsältä. Pelejä on toki takana vasta kolme, mutta tämän hetken vire lupailee hyvää. Otteluruuhkassakaan ei pitäisi tulla ongelmia, sen verran leveällä materiaalilla Valencia on liikkeellä. Ja muistetaan vielä se, että Álvaro Negredo on vasta kuntoutumassa.

Espanyolin tilanne sen sijaan on melko huolestuttava. Näyttää siltä, että joukkueella ei olisi ollut pelillisesti varaa myydä David Lópezia pois keskikentän pohjalta.

La Liga sunnuntaina

Rayo Vallecano – Elche 2-3 (1-1)
0-1 Edu Albácar (37.)
1-1 Gaël Kakuta (45.)
1-2 Jonathas (56.)
1-3 Pedro Mosquera (70.)
2-3 Alberto Bueno rp. (90+1.)

Valencia – Espanyol 3-1 (1-0)
1-0 Pablo Piatti (7.)
2-0 Dani Parejo (63.)
3-0 Paco Alcácer (73.)
3-1 Sergio García rp. (90.)

Sevilla – Getafe klo 20

Granada – Villarreal klo 22

La Liga sunnuntaina

Rayo Vallecano – Elche 2-3 (1-1)
0-1 Edu Albácar (37.)
1-1 Gaël Kakuta (45.)
1-2 Jonathas (56.)
1-3 Pedro Mosquera (70.)
2-3 Alberto Bueno rp. (90+1.)

Valencia – Espanyol klo 3-1 (1-0)
1-0 Pablo Piatti (7.)
2-0 Dani Parejo (63.)
3-0 Paco Alcácer (73.)
3-1 Sergio García rp. (90.)

Sevilla – Getafe klo 20

Granada – Villarreal klo 22