Rayo Vallecanon kolmannen liigakierroksen ottelu Elcheä vastaan noudatti juuri sitä samaa käsikirjoitusta, joka toistui viime kaudella viikosta toiseen. Kotijoukkue Rayo hallitsi palloa, mutta puolustus oli liian haavoittuvainen. Elche vei pisteet lukemin 3-2.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon 37. minuutilla. Kapteeni Edu Albácarin vapaapotku kiersi aivan tolpan juureen. Chelseasta lainattu Gaël Kakuta viimeisteli tasoituksen juuri ennen taukoa. Alberto Bueno lähetti keskityspallon oikealta laidalta taka-alueelle. Kakuta otti pallon haltuunsa, ohitti puolustajan ja sijoitti lukemat 1-1:een.

Toisella puoliskolla Elche meni menojaan. 56. minuutilla Jonathas pääsi jo puolen kentän jälkeen juoksupalloon Rayo-puolustajaa vastaan. Täydestä vauhdista lähtenyt laukaus yllätti maalivahti Cristian Álvarezin. Seuraava helpohko osuma syntyi varttia myöhemmin Pedro Mosqueran kaukolaukauksella.

Bueno kavensi lisäajan rangaistuspotkusta lukemat 2-3:een. Lähemmäs joukkue ei kuitenkaan päässyt, joten pisteet Elchelle. Tappion myötä Rayo jatkaa sarjataulukossa sijalla 15. Pisteitä on kasassa vasta kaksi. Elchelle voitto oli puolestaan kauden ensimmäinen. Fran Escribán ryhmä nousi kertaheitolla kellarikerroksesta kahdeksanneksi.

Toimittajan sana

Ottelu oli jotenkin niin tuttua Rayoa. Oma maali soi liian helposti ja vastaavasti hyökkäyspäässä tuhlattiin paikkoja. 71 prosentin pallonhallinnasta ei ole hyötyä, jos kenttätasapaino on tätä luokkaa.