Kautta on pelattu vasta kaksi kierrosta, mutta jo nyt Getafe on suurissa ongelmissa. Joukkueen paras hyökkäyspään pelaaja Pedro León ei voi pelata, koska hänen kolmen miljoonan euron vuosipalkkansa rikkoo seuroille asetettuja talousrajoitteita.

Pelaajajärjestö AFE on syyttänyt ennen kaikkea seuraa siitä, ettei se ole osannut laskea budjettiaan. Getafen puheenjohtaja Ángel Torres puolestaan syyttää Leónia siitä, ettei pelaaja suostunut tarjouksista huolimatta lähtemään seurasta. Leónin mukaan Torresin väitteet ovat valetta.

– Torres voi soittaa Hannoveriin, Werder Bremeniin tai espanjalaisseuroihin ja kysyä, olisinko ollut valmis lähtemään. Sitten nähdään, onko hänen puheensa totta vai valetta, León sanoi Urheilusanomien mukaan.

Marcan tietojen mukaan Sevilla olisi ollut valmis maksamaan Leónista kolme miljoonaa euroa, mutta Getafe olisi halunnut kuusi. Lopulta viime viikonloppuna Torres sanoi, että seura olisi valmis päästämään Leónin ilmaiseksi Sevillaan loppukauden ajaksi. Torresin myöntyvyyteen vaikuttanee se, että Getafe on Leónille pari miljoonaa euroa velkaa palkkarästejä.

Ja sitten siihen uusimpaan käänteeseen. Soppaan heitti lusikkansa nyt myös saksalaisseura Hannover, jonka johto ei pitänyt siitä, että León vuosi virallisen tarjouksen lehdistölle.

– Totta puhuakseni se kertoo pelaajan huonoista tavoista. Hän on käyttänyt meitä hyväkseen. Hän on käyttänyt Hannoveria henkilökohtaisessa taistelussaan. En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa, me olemme uhreja tässä fiaskossa, Hannoverin puheenjohtaja Martin Kind sanoi Bildille.

Toimittajan sana

León-niminen sirkus on melko tyypillistä Espanjaa. Getafe on ilmeisesti laatinut budjettinsa vähän sinnepäin. Leónin myynnillä menorajat eivät olisi koskaan paukkuneet, mutta nyt kävi näin. Torres ryhtyi ahneeksi ja saa nyt maksaa hintaa siitä. Epätoivoinen León puolestaan vaikuttaa menettäneen harkintakykynsä, mikä poltti sillat ainakin Hannoverin suuntaan. Suurin häviäjä tässä taistelussa on León, joka ei tällä hetkellä pelaa missään. Hänellä olisi kuitenkin annettavaa hyvin monelle La Ligan joukkueelle.