Real Sociedad voitti yllättäen Real Madridin sunnuntai-iltana pelatussa La Liga -ottelussa. Sociedadin kannalta erityisen komean tempusta tekee se, että joukkue nousi 0-2-tappioasemasta 4-2-voittoon.

Los Blancosin avauksessa James Rodríguez sai paikan hyökkäyslinjassa loukkaantuneena olevan Cristiano Ronaldon tilalla. Keskikentän pohjalla pelasi Toni Kroos, ja vanhalla Ángel di Marían paikalla Isco.

Kovin kauan ei mennyt, kun Kroos jo pääsi tilastoihin. Viidennellä peliminuutilla annettu kulmapotku löysi maalilta Sergio Ramosin, joka puski pallon ohi Zubikarain.

11. minuutilla vierasjoukkue johti jo 2-0. Luka Modric pelasi pallon Gareth Balelle, joka ohitti näppärällä kosketuksella puolustajan ja sijoitti pelivälineen alakulmaan.

Real Madrid oli lähellä muutamaa muutakin osumaa ensimmäisellä puoliskolla. Ramos laukoi vapaapotkun ylärimaan ja puski pari kertaa Sociedadin kannalta todella vaarallisesti. Seuraavan maalin teki silti kotijoukkue. Xabi Prieto jatkoi päällään kulmapotkun takatolpalle. Ramos ei seurannut Iñigo Martínezia, joka pääsi sijoittamaan pallon tyhjään maaliin.

Neljä minuuttia ennen taukoa Sociedad nousi tasoihin. Antonio de la Bella pääsi keskittämään kulmalipun tuntumasta, ja David Zurutuza puski pelivälineen ohi Iker Casillasin. Tällä kertaa Marcelo nukahti tilanteessa.

Tunnin pelin jälkeen Prieto ja Sergio Canales pelasivat oikealla laidalla pallon ohi Ramosista ja Marcelosta. Zurutuza jätti juoksullaan taakseen Daniel Carvajalin, Prieto syötti etutolpalle ja Zurutuza iski illan toisen osumansa.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Carlos Vela viimeisteli loppulukemat 4-2:een. Jälleen kulmapotku jatkettiin etualueelta takatolpalle. Tällä kertaa Pepe oli myöhässä, ja pallo maaliin.

Vielä lisäajalla El Real oli lähellä kavennusosumaa. Karim Benzeman laukaus kimposi kuitenkin tolpasta ohi.

Voitto nosti Sociedadin sarjataulukossa kolmeen pisteeseen ja sijalle kahdeksan. Real Madridille tappio puolestaan tarkoittaa sitä, että sen pahin kilpakumppani Barcelona pääsi kolmen pisteen karkumatkalle. Kahden kierroksen jälkeen Barca on ainoa puhtaan pelin joukkue.

Illan muissa otteluissa Deportivo La Coruña nappasi kauden ensimmäisen pisteensä 2-2-tasapelillä Rayo Vallecanon kanssa. Deporin Isaac Cuenca tasoitti pelin rangaistuspotkusta lisäajan viidennellä minuutilla. Niin ikään Elche avasi kauden pistetilinsä viime hetken maalilla. David Lombán tasoitti ottelun Granadaan vastaan 1-1:een, kun pelikello näytti 90+1:tä minuuttia.

Toimittajan sana

Erikoistilannepelaaminen on Real Madridin kohdalla tietyllä tapaa hyvin erikoista. Hyökkäyspäässä joukkue mäiskii maaleja vapaa- ja kulmapotkuista. Tässäkin pelissä yksi maali ja yksi rima. Mutta kun erikoistilanteita pitäisi puolustaa, sormi menee totaalisesti suuhun. Sociedad teki liian helppoja maaleja parin metrin etäisyydeltä vierasjoukkueen maalista. Tähän Carlo Ancelottin on puututtava.