Málaga kaatoi La Liga -kauden ensimmäisessä ottelussa Athletic Bilbaon maalein 1-0. Ottelun ainoan ja samalla koko liigakauden ensimmäisen osuman viimeisteli Luis Alberto.

Maali syntyi 35. minuutilla. Athleticin maalivahti Gorka Iraizoz kaatoi rangaistusalueella Málagan Roque Santa Cruzin: varoitus Iraizozille ja pallo pilkulle. Baskimaalivahti torjui Alberton rankkarin, mutta pallo kimposi suoraan takaisin Albertolle, joka sijoitti pelivälineen tyhjään maaliin.

Aivan pelin lopussa ottelu sai kohtuullisen dramaattisen käänteen. Maalivahti Iraizoz nousi viidennellä lisäaikaminuutilla Málagan maalille ja puski vapaapotkun verkkoon. Tuomaristo kuitenkin hylkäsi osuman – monen mielestä aiheettomasti. Hylätyn maalin voi katsoa tästä.

Otteet olivat menneet rumiksi jo hieman aiemmin. Málagalta ajettiin ulos kaksi pelaajaa: Duda 88. minuutilla ja Vitorino Antunes neljä minuuttia myöhemmin.

Toimittajan sana

La Liga alkoi hyvin espanjalaisittain – eli melko sekavasti. Oli Iraizozin maalin hylkääminen aiheellista tai ei, Málagalla on nyt kolme pistettä ja Athleticilla nolla. Málagalle viime kauden nelosen päänahka oli hyvin maukas. Toisaalta joukkue joutui maksamaan pistepotista melko kovan hinnan parin ulosajon ja niitä seuraavien pelikieltojen myötä.

La Liga lauantaina

Málaga – Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
1-0 Luis Alberto rp. (35.)

Granada – Deportivo La Coruña klo 22

Sevilla – Valencia klo 22

Almería – Espanyol klo 24