Kauden ensimmäisen liigakierroksen isoimmassa ottelussa Sevilla ja Valencia päätyivät 1-1-tasapeliin. Vierasottelusta haettu piste todennäköisesti maistui Valencialle, sillä joukkue nousi ottelun lopussa tasoihin alivoimaisena.

Valencia oli ottelun alussa hyvin epäonninen. Pablo Piattin tarkka laukaus ohitti jo maalivahdin, mutta pallo kimposi tolpasta tolppaan ja siitä ulos.

Epäonnea koki myös Sevillan leiri. Ykkösmaalivahti Beto loukkasi televisiokuvan perusteella takareitensä, ja hänet jouduttiin vaihtamaan Mariano Barbosaan jo 18 minuutilla. Ensimmäinen kardinaalivirhekin oli lähellä hyvin nopeasti. Piatti vei pallon Barbosan jalasta, mutta Sevilla selvisi ilman takaiskua.

Juuri ennen taukoa kotijoukkue siirtyi johtoon. Erinomainen pystysyöttö löysi Carlos Baccan. Kuljetuksen jälkeen pallo päätyi Aleix Vidalille, jonka ensimmäisen laukauksen Diego Alves torjui. Vidal pääsi itse irtopalloon ja sijoitti pelivälineen maaliin.

Valencian ilta synkkeni entisestään 67. minuutilla, kun Rodrigo de Paul ajettiin Vidalin huitomisesta suoralla punaisella ulos. De Paul ehti olla kentällä noin minuutin.

Seitsemisen minuuttia ennen täyttä aikaa Barbosa paikkaili aiempaa erhettään. Rodrigo Moreno pääsi ohjaamaan Sofiane Feghoulin keskityksen kohti alakulmaa, mutta Barbosa venytti yhden käden torjuntaan.

88. minuutilla tasoitusyritys onnistui. Viisi minuuttia aiemmin sisään vaihdettu Lucas Orbán oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Pallo pomppi pariin metriin Orbánille, joka ohjasi pelivälineen rinnallaan maaliin.

Illan toisessa kello kymmeneltä alkaneessa ottelussa Granada kaatoi vaikeuksien jälkeen sarjanousija Deportivo La Coruñan maalein 2-1. Deportivo siirtyi johtoon Ivan Cavaleiron maalilla, kun peliä oli takana 20 minuuttia. Toisella puoliskolla Rubén Rochina tasoitti tarkalla laukauksella, ja Jean-Sylvain Babin iski Granadalle voittomaalin.

Toimittajan sana

Sevilla ja Valencia taistelevat lähtökohtaisesti samoista sijoista. Siltä kantilta mietittynä pistejako ei ole kummallekaan katastrofi. Jos nyt kuitenkin otetaan huomioon, että Sevilla johti ottelua, pelasi ylivoimalla ja päästi Valencian tasoihin, ei Unai Emery voi olla kovin tyytyväinen joukkueeseensa. Yksittäisistä pelaajista on nostettava esiin Denís Suárez, joka rytmitti nuoresta iästään huolimatta erinomaisesti Sevillan peliä. Tästä kaverista on vielä paljon iloa andalusialaisille.

La Liga lauantaina

Málaga – Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
1-0 Luis Alberto rp. (35.)

Granada – Deportivo La Coruña 2-1 (0-1)
0-1 Ivan Cavaleiro (20.)
1-1 Rubén Rochina (55.)
2-1 Jean-Sylvain Babin (77.)

Sevilla – Valencia 1-1 (1-0)
1-0 Aleix Vidal (44.)
1-1 Lucas Orbán (88.)

Almería – Espanyol klo 24