Espanjan toiseksi korkein sarjataso Segunda käynnistyy näillä näkymin tulevana viikonloppuna ilman Real Murciaa. Viime kaudella sarjasta pudonnut Mirandés on sen sijaan mukana. Ehkä. Otetaan lyhyt kertaus tilanteeseen.

Viime kaudella Segundassa neljänneksi sijoittunut Murcia hävisi nousukarsinnoissa Córdoballe, joten nousu pääsarjaan jäi haaveeksi. Kauden päätteeksi tuli vielä kovempi takaisku. Joukkue pudotettiin kabinettipäätöksellä tulevaksi kaudeksi Segunda B:hen eli kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Syynä olivat tiettävästi 12 miljoonan euron velkataakka ja jatkuvat taloudelliset ongelmat.

Mirandés puolestaan sijoittui viime kaudella Segundassa 19:nneksi ja putosi viimeisenä sarjaporrasta alemmas. Kesällä tuli hyviä uutisia. Murcian pudotuspäätöksen myötä Mirandés saisikin pitää paikkansa Segundassa.

Murcia vei jutun Madridin hallinto-oikeuteen. Tuomari antoi niin kutsutun Writin, jossa oikeusistuin asettui Murcian puolelle ja kehotti ammattilaisliiga LFP:tä ottamaan joukkueen takaisin Segundaan. Nyt tullaan tärkeään asiaan. Writ ei ole pakottava tuomio, vaan pelkkä ohjeistus. Ja niinhän siinä kävi, että LFP jatkoi päättämällään linjalla, eli Murcia pelaa alkavan kauden kolmannella ja Mirandés toisella sarjatasolla.

Mediassa mietittiin, voitaisiinko alkava Segunda-kausi pelata 23 joukkueen voimin, jolloin myös Murcia saisi pitää paikkansa toisella sarjatasolla. Espanjan jalkapalloliitto ei hyväksynyt ajatusta, joten LFP:ssä nostettiin kädet pystyyn.

Nyt näyttää siis siltä, että tulevana viikonloppuna Mirandés pelaa Segundassa Lugoa vastaan, ja Murcia vääntää Segunda B:ssä Logroñésin kanssa pisteistä. Mutta. Tilanne saattaa vielä muuttua, mikäli Murcia onnistuu saamaan jo annetulle Writille täytäntöönpanopäätöksen. Tällöin LFP:n olisi pakko ottaa Murcia mukaan Segundaan.

Toimittajan sana

Vain Espanjassa, voisi joku sanoa. Murcia pudotettiin, koska se ei täyttänyt LFP:n talouskriteereitä. Kriteereiden tarkoitus on estää seuroja velkaantumasta, mutta nyt Murcia menettää pelkästään 2,5 miljoonaa euroa televisiointituloja. Eli velkaantuminen jatkuu. Juuri tähän päätyi Madridin hallinto-oikeuskin, jonka mielestä näin suuri rangaistus ei olisi ollut tarpeellinen. No, katsotaan nyt, miten Murcian ja Mirandésin käy.