Athletic Bilbao venyi arvokkaaseen 1-1-tasapeliin Napolin vieraana Mestarien liigan viimeisen karsintavaiheen ensimmäisessä osaottelussa. Athleticin hyvän tuloksen takuumiehinä toimivat maalintekijä Iker Muniain ja maalivahti Gorka Iraizoz.

Athletic siirtyi johtoon muutamaa minuuttia ennen taukoa. Oikeana pakkina pelannut Óscar de Marcos teki pallollisena 20-metrisen juoksun ja pelasi erinomaisen syötön boksin sisään Muniainille. Vasen laitahyökkääjä sijoitti pallon paikaltaan alakulmaan.

Jo ennen maalia baskiryhmällä oli pari maalipaikkaa. Aymeric Laporten pusku Beñat Etxebarrian antamasta kulmapotkusta suuntautui ohi maalin. Aritz Adurizin puskun Napoli-maalivahti puolestaan torjui.

Napoli nousi tasoihin 68. minuutilla. Gonzalo Higuaín taisteli itsensä vetopaikkaan ja ampui pallon Mikel Balenziagan estelyistä huolimatta takakulmaan. Heti perään Higuaín vapautti pystysyötöllä José Callejónin puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus painui ohi maalin.

Hieman ennen täyttä aikaa maalivahti Iraizoz pelasti Athleticin kahdesti takaiskulta. 82. minuutilla Dries Mertens laukoi tulisesti, mutta Iraizoz venytti torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Mertens pelasi pariin metriin Higuaínille erinomaisen paikan – jälleen Iraizoz ehti pallon tielle.

Toimittajan sana

Athletic oli erinomainen ensimmäisellä puoliajalla. Silloin peli olisi pitänyt ratkaista. Toinen puolisko oli täysin Napolin. Loppujen lopuksi vierasjoukkueen pelaajat saavat kiittää paljosta maalivahtiaan, joka venyi pariin kerrassaan erinomaiseen torjuntaan.

Maalit

0-1 Iker Muniain (41.)
1-1 Gonzalo Higuaín (68.)