Barcelonan kesähankinta Ivan Rakitic kertoi kroatialaiselle 24sata:lle antamassaan haastattelussa olevansa ihmeissään Lionel Messin taidoista.

– Olen harjoitellut Leon kanssa pari kertaa, koska hän tuli MM-kisojen takia myöhemmin harjoitusleirille. Joskus pysähdyn harjoituksissa ja jään katsomaan häntä. Hän on ihmeellinen. Ihailen häntä ja opin häneltä, Rakitic sanoi.

– Hän tekee vaikutuksen minuun kaikilla tavoilla. Hän käyttäytyy normaalisti, ihan kuin hän ei olisi suuri tähti.

Päävalmentaja Luis Enriquestä Rakitic sanoi samaa kuin muutkin kesän aikana. Tarkkuus ja yksityiskohtaisuus ovat palanneet Barcelonaan.

– Hän puhuu minulle usein. Hänelle yksityiskohdat ovat hyvin tärkeitä. Hän välittää paljon pienistä asioista.

Lopuksi Rakitic kehui niin ikään kesällä hankittua Alen Halilovicia, joka vasta 18-vuotiaana saattaa jo ottaa paikkansa Barcan edustusjoukkueessa.

– Kaikki ihmettelevät Alenia. Kaikki puhuvat hänestä ja kehuvat häntä. Valmentaja pitää hänestä, ja hän on edelleen ykkösjoukkueen mukana. Harjoituksissa hän on mahtava.

Toimittajan sana

Enriquestä on sanottava, että on hyvin mielenkiintoista nähdä Barcelonan kauden ensimmäinen tosipeli. Barcaa lähellä oleva katalaanilehdistö, pelaajien kommentit ja omat muistiinpanoni kertovat samaa: täsmällisyys ja pelikuri ovat ihan eri tasolla kuin Gerardo Martinon aikakaudella.

Ja mitä tulee Haliloviciin, kroatialainen vaikuttaisi olleen loistohankinta Barcalta. 18-vuotiaalta odotetaan tulevina vuosina paljon, mutta se, että hän on yhä ykkösjoukkueen mukana, on yllättänyt monet. Mitä todennäköisimmin Halilovic aloittanee sarjakauden Barca B:ssä, mutta peliminuutteja tulee varmasti myös edustusjoukkueessa.