Barcelona piti isäntäjoukkue HJK:ta pilkkanaan Helsingin Olympiastadionilla käydyssä ottelussa. Munir El Haddadi osui kahdesti ja Sergi Roberto, Gerard Piqué, Marc Bartra sekä Sandro kerran. Lisäksi Rafinha ja Ivan Rakitic olivat pirteällä pelipäällä.

Ottelun alussa kunnioitettiin molemmissa joukkueissa pelannutta Jari Litmasta. Itse Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ojensi Litille Barca-paidan ja muistolautasen.

Peli lähti käyntiin hyvin odotetusti Barcelonan komennossa. Vierasjoukkue piti palloa, ja HJK tyytyi puolustamaan omaa rangaistusaluettaan.

Riiston jälkeen Andrés Iniesta nosti pallon puolustuslinjan yli Munirille, joka jatkoi suoraan ilmasta sisään. Maali oli niin sanottua tuttua Barcelonaa.

Kahdeksan minuutin kohdalla Barca siirtyi 2-0-johtoon. Roberto käytti palloa Munirilla ja sijoitti etukulmaan.

Viisi minuuttia myöhemmin kolisi taas. Rafinhan erinomainen keskitys pilkun tuntumaan Munirille, joka puski tolpan kautta lukemat jo 3-0:aan.

Ja taas soi. Rafinha tuli oikealla laidalla läpi noin viidestä klubilaisesta ja pelasi pallon kotijoukkueen boksiin, jossa Barca leikitteli muutaman syötön. Lopulta Piqué sijoitti ottelun neljännen maalin.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen HJK sai ensimmäisen laukauksensa aikaan. Sekin reilusti yli ja ohi. Ensimmäisen vetonsa maalia kohti Klubi laukoi 39. minuutilla. Tauolle lähdettiin Barcan 4-0-johdossa.

Toisella puoliajalla trendi jatkui samanlaisena. Peli ehti vanheta kolme minuuttia, kun Bartra puski etualueelta Rakiticin antaman vapaapotkun maaliin.

HJK:llakin oli omat paikkansa. Ensin Macoumba Kandjilla ja vartti ennen täyttä aikaa Oussou Konanilla. Kandjin yrityksen eteen pääsi Barca-puolustus, ja Konanin laukauksen Masip torjui.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Rakitic tarjoili pystysyötön, josta Sandro iski loppulukemat 6-0:aan.

Toimittajan sana

Peli oli ehkä vielä yksipuolisempi, kuin mitä osattiin odottaa. Barcelona piti palloa lonkalta heitettynä 85-prosenttisesti. Jalka vedettiin pois kaasulta 24 minuutin pelin jälkeen. Siinä vaiheessa tilanne oli 4-0.

Vaikkei Messi ja kumppanit pelanneetkaan, paikalle saapuneet 40 435 katsojaa pääsivät nauttimaan jalkapallon oppitunnista, jonka Barcelona tarjoili isännilleen. Yleisömäärä on muuten seurajoukkueiden ja nykymuotoisen Olympiastadionin ennätys.