Real Sociedad selvitti tiensä Eurooppa-liigan viimeiseen karsintavaiheeseen. Torstaina joukkue kaatoi skotlantilaisen Aberdeenin vieraskentällä maalein 3-2. Yhteismaalit merkittiin baskien hyväksi 5-2.

Torstain ottelussa Sociedad oli lievästi niskan päällä. Pallonhallinta kirjattiin espanjalaisille 53-47 ja maalintekoyritykset 11-8. Itse maalinteon aloitti Sociedad. 28. minuutilla Rubén Pardo petasi, ja Xabi Prieto viimeisteli maalin. Aberdeen tasoitti juuri ennen taukoa. Sociedad-puolustus blokkasi ensimmäisen yrityksen, mutta jatkopalloon ehti ensimmäisenä Peter Pawlett, joka tälläsi skotit tasoihin.

Mark Reynolds puski isännät johtoon vajaan tunnin kohdalla. Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Prieto iski rangaistuspotkusta illan toisen osumansa ja ratkaisi otteluparin. Markel Bergara kaunisteli lukemat 3-2:een lisäajalla.

Maalit

0-1 Xabi Prieto (28.)
1-1 Peter Pawlett (44.)
2-1 Mark Reynolds (56.)
2-2 Xabi Prieto rp. (86.)
2-3 Markel Bergara (90+1.)

Toimittajan sana

Sociedadilla ei ollut otteluparissa oikeastaan missään vaiheessa hätää. Siinäkin vaiheessa, kun Aberdeen siirtyi 2-1-johtoon, skottien olisi pitänyt tehdä vielä kaksi maalia. Tällaisessa otteluparissa Sociedadilla ei sinänsä pitäisi ollakaan hätää. Jagoba Arrasatella on käsissään laadukas joukkue, joka voi kaiken mennessä nappiin voittaa koko turnauksen. Aivan kuten Sevilla teki vuosi sitten.