Lauantaina Helsingin Olympiastadionilla pelattavaa HJK:n ja Barcelonan välistä ottelua alustetaan Jari Litmasen kunniaksi järjestettävällä seremonialla. Mahdollisesti edelleen peliuraansa jatkava Litmanen pelasi HJK:ssa vuosina 1991 ja 2011 sekä Barcelonassa kaudet 1999-2001.

– Litmaselle tehdään ennen ottelua kunniaa, koska hän on pelannut molemmissa joukkueissa. Meillä on pieni seremonia hänelle. Heidän (Barcelonan) valmentajansa (Luis Enrique), joka on pelannut Litin kanssa, jakaa hänelle pienen palkinnon, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoi Laliiga.comille.

Vaikka Riihilahden mukaan kyseessä ei ole Litmasen testimonial-ottelu, Barcelonan seurajohtoa saapuu Helsinkiin poikkeuksellisen paljon.

– Heidän presidenttinsä ja varapresidenttinsä tulevat paikalle. Urheilujohtajat (Andoni) Zubizarreta ja (Carles) Puyol tulevat paikalle. Se on erittäin poikkeuksellista, että tullaan noin kovalla taustaryhmityksellä.

HJK:n ja Barcelonan välinen ottelu Helsingin Olympiastadionilla alkaa klo 17.

Toimittajan sana

Tätä on jalkapallokulttuuri. Etenkään nuorempi sukupolvi ei taida ihan ymmärtää, kuinka kovan tason pelaaja Jari Litmanen aikoinaan oli. Luis Enrique ei palkitse ihan jokaista pelaajaa, eikä Barcelonan seurajohto matkusta lentokoneessa useampaa tuntia ihan jokaisen suomalaisen tähden.