Real Sociedad otti vahvan kiinnityksen jatkopaikkaan Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa. La Real voitti kotonaan skotlantilaisen Aberdeenin maalein 2-0 David Zurutuzan ja Sergio Canalesin osumilla.

Ensimmäisellä puoliskolla Sociedad loi pari erinomaista paikkaa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Chori Castro syötti Alfred Finnbogasonille, jonka yritys läheltä maalia karkasi yli. Hetkeä myöhemmin Rubén Pardo sai tilaisuutensa, mutta jälleen yli maalin.

Ottelun avausmaali syntyi 53. minuutilla. Shaleum Logan ei kyennyt purkamaan maalilla pomppinutta palloa, ja Zurutuza iski Sociedadin johtoon. Markel Bergara oli lisätä johtoa noin varttia myöhemmin. Laukaus kolahti kuitenkin ylärimaan.

64. minuutilla kentälle vaihdettu Canales lisäsi Sociedadin johdon 2-0:aan neljä minuuttia myöhemmin. Kaukolaukaus oli komea, eikä Aberdeen-maalivahti Jamie Langfield kyennyt torjumaan. 3-0-maalikin oli lähellä. Canalesin kulmapotku löysi täysin vapaaksi jääneen Iñigo Martínezin, jonka voimakas pusku osui ylärimaan.

Toinen osaottelu pelataan Skotlannissa ensi viikon torstaina.

Eurooppa-liigan 3. karsintakierros

Real Sociedad – Aberdeen 2-0 (0-0)
1-0 David Zurutuza (53.)
2-0 Sergio Canales (68.)