Benfican 23-vuotias Rodrigo Moreno siirtyy alkavaksi kaudeksi lainalle Valenciaan. Kauden päätteeksi Valencialla on mahdollisuus ostaa Moreno omakseen.

Espanjan alle 21-vuotiaissa vuosi sitten Euroopan mestaruuden voittanut Moreno on pelannut kolme viime kautta Benficassa. Hyökkääjän maalitahti on ollut kohtuullisen hyvä, sillä 117 ottelussa syntyi 45 osumaa ja 16 maalisyöttöä. Ennen Benfica-pestiään Moreno pelasi Real Madridin reserveissä ja kauden verran lainalla Boltonissa.

InsideSpanishFootballin mukaan Morenon Meriton-niminen yhtiö hankki Morenon pelaajaoikeudet viime tammikuussa 30 miljoonalla eurolla. Meritonin omistaa Peter Lim, joka on saamassa myös Valencian haltuunsa. Lehden mukaan Valencia hankkii Morenon omakseen, kunhan Limistä tulee virallisesti Valencian pääomistaja.

Moreno on lyhyen ajan sisään toinen Benficasta Valenciaan siirtynyt pelaaja. Hiljattain Los Che tiedotti André Gomesin hankinnasta.

Toimittajan sana

Rodrigo on tiettävästi pelaaja, jota Valencia on havitellut pitkin kesää. Nuno Espírito Santon käyttämästä pelimuodostelmasta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta mikäli ryhmitys on 4-2-3-1, keskushyökkääjän tontilla alkaa olla ruuhkaa: Rodrigo, Paco Alcácer, Carles Gil, Vinícius Araújo ja Hélder Postiga taistelevat samoista minuuteista. Onko Morenokaan yhtä hyvä kuin Eduardo Vargas, joka lähti lainapestinsä päätyttyä takaisin Napoliin?