Suomalaishyökkääjä Eero Markkanen on nyt virallisesti Real Madridin pelaaja. Espanjalaisseura vahvisti siirron verkkosivuillaan. Markkanen allekirjoitti Realin kanssa nelivuotisen sopimuksen. Espanjalaislehdistön mukaan Real maksaa ruotsalaiselle AIK:lle reilun kahden miljoonan euron korvauksen.

Markkanen on noussut suomalaiselle jalkapallokartalle melko puskista. JJK:ssa jossain määrin läpimurtonsa tehnyt 23-vuotias hyökkääjä pelasi syksyn 2013 lainalla HJK:ssa. Tämän vuoden alussa Markkanen siirtyi AIK:hon, mutta pesti ei lopulta kestänyt kauan.

197-senttinen Markkanen aloittaa Real-uransa seuran reservijoukkueessa, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Valmentajakseen Markkanen saa kohtuullisen legendaarisen Zinédine Zidanen.

Toimittajan sana

Onhan tämä hurja uutinen. Eero Markkanen ja Real Madrid. Henkilökohtaisesti en koskaan uskonut yhdistäväni näitä kahta samaan lauseeseen. Laitetaan sen verran jäitä hattuun, että Markkanen tosiaan aloittaa uransa Real Madrid Castillasta. Edustusjoukkueessa on muuan Karim Benzema, jota ei nokkimisjärjestyksessä noin vain ohiteta. Castillassakaan peliaika ei ole taattu. Samasta keskushyökkääjän tontista taistelevat Óscar Plano, Rubén Sobrino ja Raúl de Tomas.

Mutta silti. Jo pelkkä Realin reservijoukkueen harjoituksissa mukana oleminen kehittänee Markkasta. Jokainen peli on plussaa, ja muistetaan sekin, että Real Madrid ei olisi maksanut Markkasesta jos se ei näkisi nuorukaisessa potentiaalista maalinsylkijää.