Portugalilainen Porto vahvisti hankkineensa Yacine Brahimin Granadasta. Algerian maajoukkuepelaaja allekirjoitti viiden vuoden sopimuksen, johon kuuluu 50 miljoonan euron ulosostopykälä. Granada saa kipukorvauksena 6,5 miljoonaa euroa.

– Brahimi on nyt Lohikäärme. Tervetuloa, Yacine!, Porton verkkosivuilla sanottiin.

24-vuotias Brahimi pelasi viime kaudella kolmea vaille kaikki Granadan liigaottelut. Tehoja syntyi kolmen maalin ja neljän maalisyötön verran.

Toimittajan arvio

Brahimin menettäminen on Granadalle valtava pelillinen isku. Suuren osan otteluista vasempana laitahyökkääjänä pelannut algerialainen oli viime kaudella joukkueensa ylivoimaisesti ahkerin pallon kuljettaja. Toki Brahimi menetti paljon palloja, mutta hän myös loi joukkuekavereilleen reilun tukun maalipaikkoja ja syötti lopulta neljä osumaa. Granadan on vaikea korvata Brahimia, eikä seura edes saanut haluamaansa 8,5 miljoonan euron siirtokorvausta.