Barcelonan Bojan Krkic siirtyy Valioliigassa pelaavaan Stokeen. 23-vuotias hyökkääjä allekirjoitti Stoken kanssa nelivuotisen sopimuksen. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta Transfermarkt arvioi sen olevan noin 5,6 miljoonaa euroa.

– Olemme iloisia hankittuamme näin lahjakkaan ja mielenkiintoisen pelaajan, joka on yhä vain 23-vuotias. Moni muukin seura ilmaisi kiinnostuksensa Bojania kohtaan, mutta hän uskoo, että Stoke City hyödyttää hänen uraansa. Meillä ei ole epäilystäkään, etteikö hän ole mahtava lisäys kokoonpanoomme, Stoken toimitusjohtaja Tony Scholes sanoi.

Kohtuullisen nuoresta iästään huolimatta Bojan on ehtinyt urallaan moneen paikkaan. Jo vuonna 2007 Barcan edustusjoukkueeseen nostettu hyökkääjä siirtyi kaudeksi 2011-12 AS Romaan. Seuraava vuosi meni lainalla AC Milanissa. Kesällä 2013 Barcelona osti Bojanin takaisin mutta lainasi hänet heti Ajaxiin.

Viime kaudella Bojan pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 32 ottelussa. Loukkaantumisten värittämällä kaudella maaleja syntyi viisi ja maalisyöttöjä kuusi.

Toimittajan arvio

Tony Pulisin aikakaudella Bojanin ja Stoken välinen avioliitto olisi ollut tuhoon tuomittu. Mark Hughesin alaisuudessa tilanne on parempi. Bojan voi pelata hyökkäyskolmikon kaikilla paikoilla, mutta lähtökohtaisesti peliaikaa tullee vasempana tai oikeana laitahyökkääjänä. Samoista peliminuuteista kilpailevat Peter Odemwingie, Jon Walters ja Marko Arnautovic. Heidät Bojan voi lyödä pelipaikkataistelussa. Lionel Messiä, Neymaria ja Luis Suárezia vastaan Bojanilla ei olisi ollut jakoa.