Brasilian joukkueen suurin tähti Neymar ei pysty enää pelaamaan MM-turnauksessa. Barcelonaa edustava hyökkääjä loukkasi selkänsä aivan puolivälieräottelun lopussa, kun Kolumbian Juan Zúñiga hyppäsi polvi edellä Neymarin selkään. Tutkimukset osoittivat, että Neymarin kolmas selkänikama on murtunut. Nuorukaisen sairausloma kestää arviolta neljästä kuuteen viikkoa.

– Tuollainen murtuma paranee nopeasti, mutta valitettavasti hän ei ole pelikunnossa ensi viikolla, Brasilian jalkapalloliiton lääkäri Rodrigo Lasmar sanoi Fifan verkkosivujen mukaan.

– Tämä ei ole sikäli vakavaa, että hän ei tarvitse leikkausta, mutta hänellä on kipuja, ja hänen on levättävä toipuakseen.

Brasilian joukkueen hyökkääjä Hulk vannoi yrittävänsä kahta kovemmin Neymarin puolesta.

– Hän oli niin innoissaan MM-kisoista, ja hän auttoi meitä todella paljon. Meidän on päästävä yli tästä ja juostava vielä lujempaa hänen vuokseen. Yritämme voittaa mestaruuden ja omistamme sen hänelle.

Brasilia joutuu välierässä Saksaa vastaan todelliseen testiin, sillä Neymarin loukkaantumisen lisäksi kokoonpanosta puuttuu kapteeni Thiago Silva, jonka varoitustili täyttyi Kolumbia-ottelussa. Neymar ja Silva ovat olleet toistaiseksi Brasilian kaksi parasta pelaajaa.