Kahdeksan parasta maata on selvittänyt tiensä MM-kisojen puolivälieriin. La Ligassa leipänsä tienaavia pelaajiakin on vielä mukana mukava määrä. Eniten La Liga -pelaajia on Argentiinalla (4). Kaiken kaikkiaan kahdeksassa jäljellä olevassa joukkueessa on 16 La Liga -pelaajaa. Puolivälieräjoukkueista vain Hollannilla ei ole yhtään pelaajaa Espanjan pääsarjasta.

Brasilia (3)

Barcelonan Neymar on toistaiseksi pystynyt kannattelemaan koko maan toiveita ja unelmia maailmanmestaruudesta. Neljä maalia iskeneen Neymarin lisäksi Brasiliaa edustavat Barcelonan Dani Alves ja Real Madridin Marcelo. Molemmat laitapakit ovat pelanneet kaikki neljä ottelua. Marcelolla on pientä vammaa, joten voi olla, että ex-barcalainen Maxwell debytoi näissä kisoissa. Niin ikään Neymarin pelaaminen on pieni kysymysmerkki.

Kolumbia (2)

Elchen Carlos Sánchez on ollut Kolumbialle erittäin tärkeä pelaaja keskikentän pohjalla. Kolumbian hyökkäävät laitapelaajat jättävät Sánchezille suuren roolin puolustuksen tukimiehenä, mutta ainakin toistaiseksi Sánchez on pärjännyt hyvin. Kolumbian joukkueessa on mukana myös Sevillan hyökkääjä Carlos Bacca, jolle ei ole kertynyt peliminuutteja osittain loukkaantumisen vuoksi.

Ranska (3)

Real Madridin kaksikko Karim BenzemaRaphaël Varane on onnistunut hyvin. Benzema on paukuttanut neljässä ottelussa kolme maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä. Tahtia on hieman hidastanut Didier Deschampsin tarve peluuttaa samanaikaisesti Olivier Giroudia. Varane on saanut puolustuksessa vastuuta kaikissa neljässä ottelussa, tosin kerran vaihdon kautta. Pelit ovat sujuneet sen verran hyvin, että illan puolivälieräottelussa Varane pelannee avauksessa. Real-kaksikon lisäksi Real Sociedadin Antoine Griezmann on päässyt pelaamaan niin ikään kaikissa otteluissa. Toistaiseksi maalisaldo on avaamatta, mutta vikkelä hyökkääjä on tuonut uuden vaihtoehdon Ranskan pelaamiseen. On hyvin mahdollista, että Griezmann on avauksessa Saksaa vastaan.

Saksa (1)

Saksan pelaajista vain Sami Khedira pelaa La Ligassa. Real Madridin keskikentän ankkuri on saanut vastuuta kolmessa ottelussa, joista kaksi kertaa avauksessa. Shkodran Mustafin loukkaantuminen saattaa siirtää Philipp Lahmin oikeaksi pakiksi, mikä avaisi Khediralle paikan avauksessa Ranskaa vastaan.

Argentiina (4)

Argentiinan joukkueen pelaajista kolme tienaa elantonsa La Ligassa. Joukkuetta johtaa Barcelonan Lionel Messi, joka on lopulta nousemassa suureksi tähdeksi myös MM-tasolla. Neljä maalia toistaiseksi iskenyt Messi syötti Sveitsiä vastaan voitto-osuman, jonka viimeisteli Real Madridin Ángel di María. Keskikentän pohjalla puolestaan häärää Messin seurajoukkuekaveri Javier Mascherano. Argentiinan joukkueeseen kuuluu myös Celta Vigon Augusto Fernández, joka ei ole toistaiseksi pelannut minuuttiakaan.

Belgia (2)

Nuorehkosta joukkueesta löytyy muutama La Liga -pelaaja. Maalivahti Thibaut Courtois torjui viime kaudella Atlético Madridin liigamestariksi ja Mestarien liigan finaaliin. Erinomaiset otteet ovat jatkuneet Belgian maalinsuulla. Saman joukkueen Toby Alderweireld pelaa Belgian joukkueessa oikeana laitapakkina. Sekä Courtois että Alderweireld pelannevat puolivälieräottelussa Argentiinaa vastaan.

Hollanti (0)

Costa Rica (1)

Sensaatiojoukkueen maalia vartioi Levanten Keylor Navas, joka oli viime kaudella La Ligan paras maalivahti. Navas on huippuotteillaan vienyt Costa Rican jo puolivälieriin. Hyvien esitystensä ansiosta Navas on yksi kesän halutuimpia ostokohteita.