Espanja kaatoi lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Australian maalein 3-0. Reilusta voitosta ei sinällään mitään hyötyä ollut, sillä hallitsevan mestarin karsiutuminen jatkopeleistä oli varmistunut jo kahden aiemman tuloksen myötä. Merkityksettömyydestä huolimatta ottelu tarjosi hienoja tarinoita.

La Rojan päävalmentaja Vicente del Bosque reagoi kahteen tappioon vaihtamalla useita avauksen pelaajia. Maalille nostettiin Pepe Reina, oikeaksi pakiksi Juanfran, toppariksi Raúl Albiol, keskikentälle Koke sekä hyökkäykseen Fernando Torres, Santi Cazorla ja David Villa.

Ensimmäinen hyvä tilanne sinaantui Jordi Alballe. Vasen pakki nousi maalille ja pääsi laukomaan, mutta päin maalivahti Mathew Ryania.

36. minuutilla Espanja onnistui lopulta tekemään turnauksen ensimmäisen pelitilannemaalinsa. Atlético Madrid -pakki Juanfran nousi pitkin oikeaa laitaa ja pelasi päädystä maalille. Niin ikään viime kaudella Atletissa pelannut Villa viimeisteli takavasaralla lukemat 1-0:aan. Maali oli Villalle hieno tapa lopettaa ura maajoukkueessa.

Toisella puoliskolla onnistui Espanjan toinen viime vuosien kova maalitykki. 100:nnen maaottelunsa pelanneen Andrés Iniestan vapauttava pystysyöttö löysi Torresin, joka sijoitti pelivälineen takanurkkaan.

Vaihdossa ottelun aloittanut Juan Mata viimeisteli loppuluvut 3-0:aan Ryanin jalkojen välistä. Syötön maaliin tarjoili niin ikään vaihdossa ottelun aloittanut Cesc Fàbregas.

Lohkon toisessa ottelussa Hollanti voitti Chilen 2-0. Hollanti voitti lohkon kerättyään kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä. Chile sai kasaan kuusi ja Espanja kolme pistettä. Australia jäi nollille.

Australia – Espanja 0-3 (0-1)

0-1 David Villa (36.)
0-2 Fernando Torres (69.)
0-3 Juan Mata (82.)

Kokoonpanot

Australia

1 Ryan
19 McGowan
6 Spiranovic
22 Wilkinson
3 Davidson
17 McKay
15 Jedinak
13 Bozanic -> Bresciano (72.)
7 Leckie
9 Taggart -> Halloran (46.)
11 Oar -> Troisi (61.)

Espanja

23 Reina
5 Juanfran
2 Albiol
15 Ramos
18 Alba
14 Alonso -> Silva (83.)
17 Koke
20 Cazorla -> Fàbregas (68.)
6 Iniesta
7 Villa -> Mata (56.)
9 Torres