Espanjan MM-urakka päättyy lohkovaiheen otteluun Australiaa vastaan. Jatkoon ei ole asiaa, joten kyseessä on kasvojenpesun paikka.

Poissaolot

Australia

Mark Milligan (loukkaantunut)
Tim Cahill (pelikiellossa)

Espanja

David de Gea (loukkaantunut)
Gerard Piqué (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelu

Australia

Australia – Hollanti 2-3 (18.6.)
Chile – Australia 3-1 (14.6.)

Espanja

Espanja – Chile 0-2 (18.6.)
Espanja – Hollanti 1-5 (13.6.)

Arvio

Espanjan kisat ovat menneet penkin alle. Lohkovaiheen viimeinen ottelu on sekä Espanjalle että Australialle muodollisuus, sillä kummallakaan ei ole mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Samaan aikaan ottelu tarjoaa Espanjalle erinomaisen mahdollisuuden.

Joukkuetta on kritisoitu siitä, ettei se ole pystynyt uusiutumaan. Että samoihin pelaajiin on luotettu vuosikaudet. Että pelisuunnitelmaan ei ole kehitetty mitään uutta. Nyt jos koskaan on hyvä tilaisuus kokeilla uusia asioita. David de Gea saisi todennäköisesti mahdollisuuden maalinsuulla, mikäli hän olisi pelikunnossa. Mutta voisi sitä Pepe Reinaakin kokeilla. Iker Casillasin taidot tiedetään jo. Juanfrania voisi kokeilla puolustuslinjassa. Avaukseen voisi nostaa myös Juan Matan, Santi Cazorlan ja etenkin Koken kaltaisia kavereita.

Näillä näkymin Vicente del Bosque jatkaa Espanjan päävalmentajana myös näiden kisojen jälkeen. Australiaa vastaan on mielenkiintoista nähdä, mikä on del Bosquen reaktio huonosti menneisiin kisoihin. Nähdäänkö jo nyt viitteitä Espanjan paremmasta huomisesta? Vai jatkuuko konttaaminen?