Diego Costan MM-matka on todellisessa vaarassa. Marcan mukaan Costalla on ensimmäisen asteen lihasvamma takareidessä. Vamma vaatii lehden mukaan 14 päivän levon.

Costa on ollut jo monen viikon ajan enemmän tai vähemmän loukkaantuneena. 1,5 viikkoa sitten takareisi kesti vajaan vartin ottelussa Barcelonaa vastaan. Viime lauantain Mestarien liigan finaalissa Costa jouduttiin vaihtamaan jo yhdeksän minuutin kohdalla.

Espanjan päävalmentaja Vicente del Bosque sanoi hiljattain, että hän valitsee lopulliseen MM-joukkueeseen vain terveitä pelaajia. Lopullinen ryhmä on nimettävä viimeistään 2. kesäkuuta eli vajaan viikon kuluttua. Toisaalta Costa pelasi Espanjan hyökkääjistä selvästi parhaan kauden.

Brasilian päävalmentaja Luiz Felipe Scolari heitti lisää vettä kiukaalle sanomalla, että hän valitsisi Costan joka tapauksessa mukaan. Costahan on alun perin brasilialainen, mutta hän päätti edustaa Espanjaa saatuaan maan kansalaisuuden.

Espanjan MM-urakka alkaa 13. kesäkuuta vaativalla ottelulla Hollantia vastaan. Peliin on aikaa 17 päivää.