Barcelonan Carles Puyol piti jäähyväispuheensa torstaina. Puyol sanoi antaneensa kaikkensa seuralle ja eläneensä unelmaansa. Jatkuvat polvivaivat pakottavat Puyolin lopettamaan uransa ainakin Barcelonassa, todennäköisesti kokonaan. 36-vuotias toppari sanoi myös, että häntä kiinostaa jäädä seuran palvelukseen, ei tosin valmentajaksi.

– Yksi projekteistani on saada polveni parempaan kuntoon. Se vaatii lepoa. Minulla on monta asiaa mietittävänä tulevina viikkoina, Puyol sanoi.

– Olen valmistautunut pelaamaan ja olemaan kunnossa joukkuetta varten. Nyt minun on päästävä kuntoon. En usko, että minusta tulee valmentajaa lähiaikoina. Ideana on työskennellä seuran muissa toiminnoissa.

– Camp Noulla pelaaminen on ollut parasta minulle. Isäni aina sanoi, että on pidettävä huoli siitä, että jos homma ei luonnistu, se ei ainakaan jää kiinni siitä, etten olisi antanut kaikkeani. Sen takia olen aina taistellut loppuun asti. Annoin kaikkeni Barcalle ja jalkapallolle.

– Se satuttaa, etten ole voinut auttaa joukkuettani kentällä, siellä minä haluaisin olla. Jos en voi tehdä sitä täällä, on vaikea nähdä, miten voisin tehdä sen jossain muualla.

– Haluan saada polveni kuntoon, jotta voin jatkaa urheilemista. Aion selittää tyttärelleni, että minulla oli tilaisuus elää miljoonien lasten unelmaa.

Puyol puhui myös lauantaina pelattavasta Atlético Madrid -ottelusta, jossa ratkaistaan La Ligan mestari. Joukkueen kapteenia ei nähdä kokoonpanossa.

– Toivon, että voitamme. Olen varma, että annamme kaikkemme. Meillä on syymme taistella pokaalista. Haluaisin voittaa liigan valmentajalle ja omistaa sen Tito Vilanovalle.

– Minä en pelaa Atléticoa vastaan. Valmentajat tietävät, että mestaruus on jaossa, joten en ole edes penkillä. En usko, että minun tarvitsee pitää puhetta pelaajille. Jos pidämme kaikki yhtä, voimme voittaa.

Tata Martino ansaitsee sen. Hän oli aina minun puolellani, kun asiat menivät kannaltani huonosti. Se oli kunnioitettavaa. Barcan valmentajana oleminen ei ole helppoa. On voitettava ja lisäksi pelattava hyvin.

Lopuksi Puyolilta kysyttiin hänen suosikkimuistoaan ajastaan Barcelonassa.

– Se, kun (Éric) Abidal nosti Mestarien liigan pokaalin, ja kaikki mitä se symboloi. Hän ansaitsi sen enemmän kuin kukaan muu.

Hienon miehen vastaus.