Uefa tiedotti, että Mestarien liigan finaalin erotuomariksi on valittu hollantilainen Björn Kuipers. 41-vuotias Kuipers on mm. tuominnut vuoden 2013 Eurooppa-liigan finaalin ja myöhemmin samana vuonna Confederations Cupin loppuottelun.

– Björn Kuipers, joka sai Fifan lisenssin vuonna 2006, on tuominnut 68 Uefan alaista ottelua, mukaan lukien neljä peliä tämän kauden Mestarien liigassa ja kolme Eurooppa-liigassa, Uefan tiedotteessa sanottiin.

Molemmilla finalisteilla on kokemusta Kuipersista. Real Madridin otteluita Kuipers on tuominnut kaksi. Vuonna 2012 Real pelasi vieraissa TsSKA Moskovan kanssa 1-1-tasapelin. Kuipers näytti keltaista korttia yhdelle TsSKAn ja kolmelle Realin pelaajalle. Xabi Alonso, Sergio Ramos ja Fábio Coentrão saivat kaikki varoituksen.

Toisessa Kuipersin tuomitsemassa ottelussa Realia rankaisi enemmänkin Robert Lewandowski kuin Kuipers. Kyseessä oli vuoden 2013 Mestarien liigan välierien ensimmäinen osaottelu Borussia Dortmundia vastaan. Lewandowski iski neljä, joista yhden pilkulta. Jälleen Kuipers näytti kotijoukkueelle kerran ja Realille kolmesti varoitusta. Ramos sai taas lapun. Lisäksi Sami Khediraa ja Mesut Öziliä varoitettiin.

Lyhyesti sanottuna, Realilla joukkueena ja Ramosilla pelaajana on melko huono yhteinen historia Kuipersin kanssa. Toisaalta Cristiano Ronaldo on onnistunut molemmilla kerroilla maalinteossa.

Kuipers on urallaan tuominnut myös yhden Atlético Madridin ottelun. Vuonna 2009 pelattu Mestarien liigan ottelu Chelseaa vastaan päättyi 2-2-tasapeliin. Pilkkuja ei vihelletty, ja varoituksia Kuipers jakoi tasaisesti: kaksi per joukkue. Atléticon pelaajista José Antonio Reyes ja Paulo Assuncão pääsivät varoitettujen listalle.

Tämän vuoden finaalissa Kuipersia avustavat niin ikään hollantilaiset Sander van Roekel ja Erwin Zeinstra. Maaliviivaa tarkkaileviksi tuomareiksi valittiin lisää hollantilaisia: Pol van Boekel ja Richard Liesveld. Ainoa muun maalainen on Diego Simeonen ja Carlo Ancelottin välissä toimiva neljäs tuomari, turkkilainen Cuneyt Cakir.

Kävi ottelussa miten vain, jompi kumpi joukkue pääsee merkkauttamaan ensimmäisen voittonsa Kuipersin valvovan silmän alla.