Barcelonan kopissa halutaan todennäköisesti unohtaa huhtikuun toinen viikko. Ensin katalaanit putosivat Mestarien liigasta ja lauantaina tuli 0-1-tappio La Ligassa Granadan vieraana. Barcelona kyllä hallitsi palloa ja peliä. Pallonhallinta merkittiin Barcelonan hyväksi 80-20, ja maalipaikat vierasjoukkue voitti lukemin 28-5. Siitä huolimatta Granadan Yacine Brahimi oli ainoa pelaaja, joka onnistui maalinteossa.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka siunaantui Barcelonalle. 12. peliminuutilla vasempana pakkina Jordi Alban tilalla pelannut Adriano keskitti takatolpalle Martín Montoyalle, mutta oikean pakin pusku suuntautui päin maalivahti Orestis Karnezisia.

Pari minuuttia myöhemmin Granada siirtyi yllätysjohtoon. Fran Rico vapautti pystysyötöllä Brahimin, joka laukoi pallon ohi José Manuel Pinton. Maali jäi lopulta ottelun ainoaksi.

Neymar mukana sekä hyvässä että pahassa

Hetken päästä Neymar keskitti Lionel Messille, jonka pusku painui hieman ohi maalin. 24 minuutin jälkeen Messi syötti Pedrolle, joka oli kohtuullisessa vetopaikassa mutta liukastuminen vesitti suunnitelmat.

Neljä minuuttia myöhemmin Montoya nousi oikealta laidalta ja pelasi hyvän pallon pilkun tuntumaan. Cesc Fàbregas laukoi vasemmallaan – päin Granada-puolustaja Tiago Iloria. Seuraavaksi oli Neymarin vuoro kokeilla. Ensimmäinen kilpistyi puolustajiin, toiseen maalivahti Karnezis venytti hienon torjunnan.

Puolen tunnin kohdalla Neymar loukkaantui törmättyään kevyehkösti Manuel Iturraan. Brasilialainen piteli osuman jälkeen rintaansa, ja peli oli pari minuuttia pysähdyksissä. Hyökkääjä pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua. Tilanteen jälkeen Neymar vaihtoi melko aggressiivisesti mielipiteitä ensin Granada-valmentaja Lucas Alcarazin ja myöhemmin Iturran kanssa.

Sama laulu jatkuu

Hetkeä myöhemmin Pinto otti kohtuullisen komean kolmoistorjunnan, joka tosin osittain johtui maalivahdin virheestä. Ensimmäistä, rangaistusalueen ulkopuolelta tullutta, laukausta Pinto ei pystynyt liimaamaan. Youssef El Arabi ja Rico pääsivät irtopalloihin, mutta Pinto torjui molemmat yritykset. Tilanne liputettiin paitsioksi, mutta ainakin Pinto antoi näyttöjä taidoistaan.

Kierroksilla käynyt Neymar otti hieman ennen taukoa varoituksen potkaistuaan Allan Nyomia jalkaan. 54. minuutilla Neymar näytti taas vaihteeksi hyviä ominaisuuksiaan. Pudotus päällä Fàbregasille, joka tälläsi ilmasta kohti alakulmaa. Karnezis venyi hyvään torjuntaan.

Seuraavassa tilanteessa Brahimi oli päästä läpi, mutta Javier Mascheranon viime hetken katko esti Granadan lisämaaliyrityksen.

58. minuutilla pallo ajautui vähän vahingossa Neymarille. Vasemman jalan laukaus oli kohtuullinen mutta lipui ohi takatolpan.

Viitisen minuuttia myöhemmin oli Messin vuoro yrittää. Vapaapotku kiersi yli muurin, mutta Karnezis ylsi yhden käden torjuntaan. Heti perään Sergio Busquets sai sudittua maalin edestä laukauksen. Jälleen Karnezis veti pidemmän korren.

El Arabilla tilaisuus ratkaista

10 minuuttia ennen täyttä aikaa vaihdossa ottelun aloittanut Alexis Sánchez vapautti pienellä vipillä Neymarin. Hiljainen jatko ohitti jo Karnezisin, mutta tällä kertaa puolustaja pelasti Granadan. Heti perään Iniestan vasurilaukaus painui tolppaa nuollen ohi maalin.

Barcelonan hyökätessä Granadalle avautui loistosauma ratkaista ottelu. El Arabi pelattiin läpiajoon – Pinto peitti ja torjui. Kotijoukkueen hyökkääjä pääsi kokeilemaan vielä uudestaan, mutta jälleen Pinto oli mies paikallaan.

Tappion myötä Atlético Madridilla on mahdollisuus venyttää sarjajohto neljään pisteeseen Barcelonaan nähden. Real Madridilla on puolestaan mahdollisuus nousta sarjataulukossa toiseksi ohi Barcelonan.

Putoamista vastaan taistelevalle Granadalle voitto tuli hyvään saumaan. Joukkue oli hävinyt kolme edellistä otteluaan, mutta nyt tulleen pistepotin ansiosta sarjasijoitus koheni muutaman sijan verran.

Kokoonpanot

Granada

1 Karnezis
2 Nyom
6 Ilori
24 Murillo -> Mainz (90.)
22 Foulquier
4 Rico
18 Iturra
14 Recio
20 Piti -> Coeff (73.)
9 El Arabi
10 Brahimi -> Bravo (66.)

Granada, vaihtopenkki

33 Bravo
19 Coeff
28 Fatau
13 Fernández
7 Ighalo
34 Isaac
5 Mainz

Barcelona

13 Pinto
2 Montoya
16 Busquets -> Sánchez (74.)
14 Mascherano
21 Adriano -> Alba (67.)
17 Song
4 Fàbregas
8 Iniesta
7 Pedro
10 Messi
11 Neymar

Barcelona, vaihtopenkki

18 Alba
22 Alves
25 Olazábal
24 Roberto
9 Sánchez
20 Tello
6 Xavi

La Liga lauantaina

Celta Vigo – Real Sociedad 2-2 (1-2)
0-1 Sergio Canales (8.)
1-1 Nolito rp. (37.)
1-2 Antoine Griezmann (43.)
2-2 Santi Mina (82.)

Villarreal – Levante 1-0 (0-0)
1-0 Jérémy Perbet (90+5.)

Granada – Barcelona 1-0 (1-0)
1-0 Yacine Brahimi (16.)

Real Madrid – Almería klo 23