Atlético Madrid teki sensaatiomaisen tempun ja pudotti Barcelonan jatkosta Mestarien liigan puolivälierävaiheessa. Toinen osaottelu päättyi Atléticon 1-0-voittoon, joten Diego Simeonen luotsaama ryhmä eteni välieriin yhteismaalein 2-1. Välieräpaikka oli täysin ansaittu, sen verran vakuuttavasti Atlético pelasi etenkin ensimmäisen 10-minuuttisen. Hurjan myllyn aikana kotijoukkue kolisutti vierasmaalin kehikoita peräti kolmeen otteeseen.

Ensimmäinen laukaus nähtiin vajaan kolmen minuutin kohdalla. Lionel Messille annettiin muutama metri tilaa edetä, argentiinalainen laukoi – reilusti yli maalin.

Seuraavalla minuutilla Raúl García hätyytteli José Manuel Pinton maalia. Vasemmalla jalalla lähtenyt kuti oli kova mutta painui yli maalin.

Kerran maaliin – pari kertaa maalipuihin

Lähes heti perään Atlético iski otteluparin ratkaisseen osuman. Avaukseen nostettu Adrián López tälläsi pallon tolppaan, ja Barca kenties luuli selvinneensä säikähdyksellä. David Villa käänsi vasemmasta laidasta pallon vielä maalille. Adrián pudotti päällään pallon Kokelle, joka tälläsi kotijoukkueen johtoon.

Mielettömän itseluottamusruiskeen maalista saanut Atlético työnsi seuraaviksi minuuteiksi vierasjoukkueen pesukoneeseen. 2-0-maalikaan ei kovin kaukana ollut. Pinto tyylilleen uskollisena sähläsi pallon kanssa mutta selvitti lopulta tilanteen.

Myllytys päättyi pari minuuttia myöhemmin Villan laukaukseen, joka kolahti ylärimaan. Tilannetta edelsi Gabin erinomainen pallonriisto ja Koken läpisyöttö.

Yhtäkkiä Barcelona oli nousta takaisin. Dani Alves löysi keskityksellään täysin vapaaksi jääneen Messin, jonka pusku suuntautui hiukan ohi maalin.

Hetken aikaa ottelussa mentiin hieman rauhallisemmin, kunnes taas kolahti Pinton selän takana. García vapautti päällään Villan, joka sai aikaan erinomaisen laukauksen Marc Bartran estelyistä huolimatta. Ylärima pelasti vierasjoukkueen jo kolmatta kertaa.

Neymarilla hyvä ilta – Messillä ei

24. minuutilla Neymar osoitti parhaita puolia itsestään. Juosten ohi ensin Mirandasta ja perään kahdesta muusta Atlético-pelaajasta (mukaan lukien Tiagolta ujutetut puikot). Brassihyökkääjä sai vielä pelattua pallon Messille, jonka viimeistely-yritys jätti reilusti parantamisen varaa.

Ensimmäisen puoliskon lopussa molemmissa päädyissä vaadittiin palloa pilkulle. Ensin Adrián kaatui Javier Mascheranon käsittelyssä, ja pari minuuttia myöhemmin Cesc Fàbregas kaatui kamppaillessaan pallosta Diego Godínin kanssa. Erotuomari Howard Webb tyytyi pudistelemaan päätään kummassakin tilanteessa.

Kolme minuuttia tauon jälkeen Messin heikko ilta jatkui. Xavi vapautti pystysyötöllä Neymarin, jolta Courtois onnistui tökkäämään pallon pois. Pallo ajautui Messille, jolta odotettiin oikean jalan laukausta, Courtois kun oli tilanteesta ulkona. Kirppu ei laukonut vaan käänsi vasurilleen, ja tilanne kuivui kasaan. Jatkotilanteesta Alves toimitti pallon boksiin. Mirandan purku epäonnistui pahasti, mutta lopulta pallo päätyi Barca-pelaajan kautta kotijoukkueen maalin katolle.

Lähes heti perään maalille juossutta Jordi Albaa yritettiin tavoittaa keskityksellä. Laitapakki pääsi ensimmäisenä palloon, mutta maalintekoyritys epäonnistui.

Vajaan tunnin kohdalla Alves löysi keskityksellään Xavin. Pelintekijä olisi tarvinnut hiukan lisää mittaa kroppaansa, nyt pusku karkasi ohi maalin.

Pinto pitää Barcelonan hengissä

Muutamaa minuuttia myöhemmin ensimmäisessä otteluparissa haamumaalin iskenyt Diego yritti pienestä kulmasta maalintekoa. Tällä kertaa Pinto venyi hyvään torjuntaan.

70. minuutilla Pinto todella pelasti Barcan. Messi menetti hyökkäysalueella pallon, ja Atlético lähti nopeasti vastahyökkäykseen. Bartran ja Mascheranon kommunikointi pätki, minkä ansiosta Gabi pääsi kävelemään rangaistusalueelle. Sijoitus jäi vaisuksi, mutta se ei ota mitään pois Pinton jalkatorjunnalta.

Lähes heti perään kotijoukkueen 2-0-maali oli uudestaan lähellä. Pallo pelattiin Villalle boksin sisään, Mascherano ajoi melko kovaa selkään, mutta Webb jätti pillin taskuunsa.

78. minuutilla oli vaihteeksi Barcelonan vuoro. Oikealta laidalta tullut keskitys liiteli boksiin, Neymar syöksyi päineen väliin, mutta pusku painui tolppaa nuollen ohi Courtois’n vartioiman maalin.

Pelikellon näyttäessä 89 minuuttia vaihdossa ottelun aloittanut Cristian Rodríguez pääsi puolittain karkuun. Laukaus lähti kovaa mutta liiaksi päin Pintoa, joka torjui nyrkeillään.

Lopulta aika loppui kesken, Webb vihelsi pilliinsä ja Barcelona jäi ilman maalia. Atlético eteni välieriin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1974. Barcelonan tarina tämän kauden Mestarien liigassa päättyi Vicente Calderónin iltaan. Atléticon lisäksi Bayern München selvitti keskiviikkona tiensä neljän joukkoon. Bayern kaatoi Manchester Unitedin maalein 3-1. Yhteismaalit merkittiin saksalaisten hyväksi 4-2.