Kukaan ei tuntunut uskovan Borussia Dortmundin mahdollisuuksiin puolivälierien ensimmäisen osaottelun jälkeen. Loppujen lopuksi Dortmundin kiri ei jäänyt kauas tavoitteestaan. Kotijoukkue voitti melko suvereenin esityksen jälkeen toisen osaottelun 2-0, mutta Real paineli välieriin yhteismaalein 3-2. Real pelasi koko ottelu ilman Cristiano Ronaldoa, joka huilasi polvivamman takia. Realin sankariksi nousi Iker Casillas, joka pelasti vieraat kerta toisensa jälkeen.

Vajaan viiden minuutin kohdalla Casillas joutui ensimmäistä kertaa torjumaan. Mats Hummelsin lähettämää palloa ei tosin laukaukseksi voi kutsua. Keskitys yksinkertaisesti karkasi liian kauas, ja Casillas liimasi pallon helposti.

Oikeastaan mitään muuta ei ensimmäisen vartin aikana tapahtunut. Kunnes komean syöttökuvion jälkeen pallo pelattiin vasempaan laitaan Fábio Coentrãolle. Laitapakki keskitti päin Lukasz Piszczekiä, joka syyllistyi käsivirheeseen. Ángel di María asettui laukomaan tilannetta seurannutta rangaistuspotkua, mutta kotijoukkueen maalivahti Roman Weidenfeller venytti torjuntaan ja piti Dortmundin haaveet jatkopaikasta elossa. Jos di María olisi onnistunut, Dortmund olisi tarvinnut viisi maalia jatkoon.

Mkhitaryanin ensimmäinen moka

Muutamaa minuutta myöhemmin Dortmundilla oli sauma kaventaa otteluparin lukemat 1-3:een. Robert Lewandowski taisteli pallon Realin päädyssä Marco Reusille. Saksalainen jatkoi avopaikan Henrik Mkhitaryanille, jonka sijoitus hyvästä paikasta suuntautui ohi maalin.

24. minuutilla Dortmund sai haluamansa. Dortmund-puolustus lähetti pitkän pallon Realin päätyyn. Pepe uskoi puskevansa rauhassa taaksepäin Sergio Ramosille tai Casillasille. Portugalilaistoppari ei huomannut Reusia, joka aavisteli Pepen puskua. Reus pääsi väliin, harhautti ensimmäisellä kosketuksellaan vastaan tulleen Casillasin ulos tilanteesta ja sijoitti pallon lopulta Ramosin jalkojen välistä maaliin.

Hetkeä myöhemmin Ramosin ja Lewandowskin välillä kiehui. Taistelupari väänsi pallosta Realin rangaistusalueella, ja erotuomari Damir Skomina tuomitsi vapaapotkun vierasjoukkueelle. Samasta tilanteesta Ramos sai varoituksen iskettyään kyynärpäällä Lewandowskia kasvoihin.

Vajaan puolen tunnin pelin kohdalla Real oli päästä jopa kolmella läpiajoon. Pallo oli tulossa Karim Benzemalle, joka kuitenkin liukastui, ja Realin hyökkäys kuivui siihen.

Reusin show jatkuu

Pari minuuttia myöhemmin Casillas pelasti Realin toiselta takaiskulta. Reusin vapaapotku kaarsi takatolpalle, Hummels voitti pääpallossa Pepen ja sai kohtuullisen hyvän puskun aikaan. Casillas ehti torjumaan pallon kulmapotkuksi.

37. minuutilla Dortmund otti toisen askeleen kohti ihmettä. Asier Illarramendi antoi harhasyötön taaksepäin. Reus pääsi jälleen väliin, antoi oikeaan aikaan syötön Lewandowskille, jonka yrityksen Casillas torjui tolppaan. Hurjaa otteluaa pelannut Reus ehti ensimmäisenä irtopalloon ja tälläsi pelivälineen voimalla maaliin.

Ensimmäisen puoliajan ensimmäinen tilanne siunaantui vierasjoukkueelle. Keskikentälle puoliajalla siirretty di María petasi paikan Gareth Balelle, jonka laukaus oli luja mutta suuntautui liiaksi keskelle – Weidenfeller torjui.

Alonso selviää ilman ulosajoa

Hetkeä myöhemmin kotiyleisö vihelsi ankarasti ja sinänsä ihan syystä. Dortmund lähti nopeaan vastahyökkäykseen, ja Alonso veti Mkhitaryanilta jalat alta. Taktisesta ja Dortmundin hyökkäyksen estäneestä rikkeestä olisi voinut nostaa Alonsolle toisen varoituksen, mutta Skomina antoi armon käydä oikeudesta.

Vajaan tunnin kohdalla Bale pääsi oikealta laidalta livahtamaan Erik Durmin ja Hummelsin välistä. Walesilainen yritti pienestä kulmasta joko laukoa tai syöttää Benzemalle. Joka tapauksessa pallo painui ohi maalin.

Heti perään Benzema irtosi läpiajoon. Ranskalaishyökkääjä ohitti jo vastaan tulleen Weidenfellerin, mutta kosketus karkasi aavistuksen verran liian pitkälle, ja Hummels ehti katkomaan.

Mkhitaryanin toinen ja kolmas moka

65. minuutilla Mkhitaryanin painajaismainen ilta sai jatkoa. Jo toista kertaa Reus pelasi avopaikan armenialaiselle, joka ohitti Casillasin, mutta sijoitus kolahti tolppaan. Grosskreutz yritti vielä jatkopallosta maalintekoa, mutta vieraiden puolustus ennätti eteen.

Pari minuuttia myöhemmin Mkhitaryan sai kolmannen tilaisuutensa. Reus syötti rangaistusalueen sisällä Lewandowskille, joka jatkoi Mkhitaryanille. Pelintekijä laukoi suoraan syötöstä – Casillas torjui.

Casillasin seuraava pelastus tuli 70. minuutilla. Takatolpalle lähetetyn keskityksen jälkeen pallo päätyi Kevin Grosskreutzille, joka haki alakulmaa. Laukaus suuntautui hieman liiaksi keskelle, mutta se ei ota mitään pois Casillasilta, joka venyi jälleen erinomaiseen torjuntaan.

Weidenfeller pitää Dortmundin pystyssä

Kymmenisen minuuttia myöhemmin oli Weidenfellerin vuoro pelastaa joukkueensa. Benzema sai vapautettua vasemman jalkansa, jolla vieläpä lähti hyvä laukaus. Dortmund-vahti ehti nyrkkeineen eteen. Pari minuuttia myöhemmin Benzema kokeili uudestaan, tällä kertaa ohi.

Aivan ottelun lopussa Dortmund haki yltiöpäisellä riskillä tasoitusta. Real pääsi iskemään muutamaan otteeseen vastaan, mutta sekä Isco että Bale epäonnistuivat yrityksissään.

Dortmundin loisto-ottelusta huolimatta Real selvisi ja eteni välieriin, joissa nähdään Realin lisäksi ainakin Chelsea. Lontoolaisryhmä voitti toisessa osaottelussa PSG:n maalein 2-0. Yhteismaalit merkittiin 3-3, joten Chelsea eteni välieriin vierasmaalisäännön turvin.

Kokoonpanot

Borussia Dortmund

1 Weidenfeller
26 Piszczek -> Aubameyang (82.)
2 Friedrich
15 Hummels
37 Durm
14 Jojic
21 Kirch
19 Grosskreutz
10 Mkhitaryan
11 Reus
9 Lewandowski

Borussia Dortmund, vaihtopenkki

17 Aubameyang
34 Duksch
7 Hofmann
20 Langerak
25 Papastathopoulos
18 Sahin
23 Schieber

Real Madrid

1 Casillas
15 Carvajal
3 Pepe
4 Ramos
5 Coentrão
24 Illarramendi -> Isco (46.)
14 Alonso
19 Modric
22 di María -> Casemiro (73.)
9 Benzema -> Varane (90+2.)
11 Bale

Real Madrid, vaihtopenkki

16 Casemiro
23 Isco
25 López
21 Morata
18 Nacho
7 Ronaldo
2 Varane

Mestarien liiga tiistaina

Chelsea – Paris Saint-Germain 2-0 (1-0)
1-0 André Schürrle (32.)
2-0 Demba Ba (87.)

Borussia Dortmund – Real Madrid 2-0 (2-0)
1-0 Marco Reus (24.)
2-0 Marco Reus (37.)