Barcelona on ottanut mielenkiintoisen linjan taistelussa Fifan langettamaa siirtokieltoa vastaan. Sekä puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu että varapuheenjohtaja Javier Faus epäilivät kommenteissaan, että joku tai jotkut yrittävät kaataa Barcelonan. Kummankaan johtajan mielestä Barcelona ei ole tehnyt ”mitään väärää”.

– Olemme suuren vääryyden uhreja. Pyydämme jäseniltämme tukea tässä taistelussa, koska emme ole tehneet mitään väärää, Bartomeu sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Seuran sisällä tiedämme, että se mitä tapahtuu, ei ole normaalia tai tahatonta, Faus puolestaan kommentoi Sportille.

– Meillä on tunne, että jotkut ihmiset yrittävät hyökätä Barcelonaa vastaan. Aloitamme painavien todisteiden keräämisen, Bartomeu jatkoi.

– Ulkopuolella tapahtuu erikoisia asioita. Jotkut ihmiset yrittävät kaataa tämän seuran. Meillä on maailman paras seura, ja jotkut ihmiset eivät ole siitä iloisia. Kun meillä on todisteita, paljastamme nimiä.

Bartomeu antoi hieman ristiriitaisia kommentteja seuran junioriakatemian toimintatavoista. Ensin Bartomeu sanoi, ettei mitään ole tehty väärin. Heti perään hän kuitenkin ihmetteli, ettei Fifa ole tehnyt säännöissään poikkeusta Barcelonan suhteen.

– Täällä Barcassa meillä on La Masia (junioriakatemia). Olemme seura, joka asettaa standardeja muille ympäri maailman. Fifa tietää, että teemme asiat oikein – he kyseenalaistavat mallin, joka on ollut menestyksekäs 35 vuotta.

– Hän (entinen puheenjohtaja Sandro Rosell) pyysi, että Fifa tekisi kohdallamme poikkeuksen tiettyjä sääntöjä koskien. Fifa on aina kehunut meitä, joten on yllätttävää etteivät he tehneet poikkeusta.

Lopuksi Bartomeu sanoi, että Barcelona suunittelee kesää normaalisti siirtojen osalta, sillä seurassa uskotaan että siirtokielto kumotaan. Toisaalta Bartomeu myönsi, että maalivahtitilanne vaikuttaa ongelmalliselta.

– En tiedä, kuka on maalivahtimme ensi kaudella.