Barcelonan derbyssä nähtiin vain yksi maali, mutta sitäkin enemmän draamaa. Espanyolin puolustus blokkasi lukemattoman määrän laukauksia, mutta vajaa vartti ennen täyttä aikaa käsivirhe ja sitä seurannut rangaistuspotku pelasti Barcelonan. Lionel Messi viimeisteli ottelun ainoaksi jääneen maalin. Loppuminuuteilla Espanyol joutui asettamaan maalivahdiksi laitapuolustaja Javi Lópezin.

Kolmen minuutin pelin jälkeen Barcelona loi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Dani Alvesin keskitys oikealta löysi Neymarin, jonka vaisu pusku oli lopulta helppo torjuttava Kiko Casillalle.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Sergio García kokeili laukaustaan toisessa päädyssä, ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin vahvasti aloittanut Alves tarjoili pallon Messille, joka yritti pienellä ulkosyrjävipillä ujuttaa palloa yli vastaan tulleen Casillan jalan. Yritys epäonnistui, ja lukemat pysyivät 0-0:ssa.

16 minuutin pelin jälkeen Alves tarjoili jälleen Messille. Espanyolin paitsioansa petti, mutta Messin puskuyritys suuntautui yli maalin. Espanyol loi erinomaisen tilanteen välittömästi José Manuel Pinton vartioimalle maalille. Pizzi pääsi yrittämään, yli maalin.

Alves-show jatkui pari minuuttia myöhemmin. Alvesille pelattiin pystypallo linjan taakse oikeaan laitaan. Brassipakki lähetti maalille matalan keskityksen, johon Neymar liukui, mutta jatko avopaikasta karkasi yli maalin.

Vauhdikkaan pelin seuraava tilanne syntyi vastahyökkäyksestä Barcan maalille. Garcían loistava syöttö tavoitti rangaistusalueelta Pizzin, jonka vasemman jalan laukaus painui ohi.

Vajaan 40 minuutin kohdalla oli Barcan toisen laitapakin Jordi Alban vuoro vapauttaa Neymar maalintekoon. Oikean jalan tuikkaus lipui ohi takatolpan.

Kiko Casilla suihkuun – Javi López maaliin

Toisella puoliskolla Espanyol sai pitkään pidettyä Barcelonan hyvin kurissa. 68. minuutilla Xavin kulmapotku löysi etutolpalta Pedron, jonka pusku suuntautui suoraan Casillan syliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Messi pelasi Cesc Fàbregasille, joka jatkoi kantapäällään Messille. Espanyolin puolustus ehti viime hetkillä väliin, kuten niin monta kertaa aiemminkin ottelun aikana.

Vartti ennen päätösvihellystä Barcan maali alkoi jo väristä ilmassa. Xavin kulmapotku päätyi kimmokkeen jälkeen Gerard Piquélle, mutta topparin laukaus kilpistyi poikkipuuhun.

Pari minuuttia myöhemmin vierasjoukkue onnistui. Javi López syyllistyi käsivirheeseen rangaistusalueella, ja pallo vihellettiin pilkulle. Messi ampui keskelle ja viimeisteli samalla kauden 23:nnen maalinsa La Ligassa.

Derby sai ansaitsemaansa draamaa seitsemisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Casilla tuli boksin ulkopuolelle vastaan, Messi yritti nostaa yli, ja Casilla torjui käsillään. Tuloksena ulosajo, ja koska Espanyolilla ei ollut vaihtoja jäljellä, pilkun aiheuttanut laitapakki López siirtyi maalivahdiksi.

López seurasi katseellaan tilannetta seuranneen vapaapotkun, jonka Messi ampui hiukan ohi. Vähän myöhemmin López joutui torjuntahommiin. Alexis Sánchez eteni vasemmalta ja kurotti laukauksen maalia kohti, mutta varamaalivahti oli mies paikallaan. López nollasi Sánchezin toistamiseen lisäajalla. Chileläinen pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Lópezin erinomainen torjunta pakotti pallon kulmapotkuksi.

Lópezin torjunnoista huolimatta Barcelona vei pisteet maalein 1-0. Voiton myötä Barca nousi ainakin hetkellisesti sarjakärkeen ohi Atlético Madridin, joka pelaa oman ottelunsa myöhemmin lauantaina.