Tätä osattiin odottaa. Sergio Ramos sanoi jo heti Clásicon jälkeen, että Real Madrid aikoo valittaa topparin saamasta punaisesta kortista. Realin asioista yleensä hyvin perillä oleva Marca uutisoi, että näin myös tapahtuu.

Samaan aikaan Marca uutisoi, että Espanjan tuomarien tekninen komitea (CTA) on jättänyt valituksen Espanjan jalkapalloliiton kilpailukomitealle. Syynä ovat Ramosin ja Cristiano Ronaldon tuomareita halventaneet kommentit ottelun jälkeen.

Kovin moni ei tuskin yllättynyt CTA:n valituksesta. Sen verran kipakoita Ramosin ja Ronaldon kommentit olivat. Ramos toivoi, ettei Alberto Undiano Mallenco tuomitse enää yhtään Realin peliä tällä kaudella. Ronaldo puolestaan sanoi, että Undiano Mallenco oli kalpea ja hyvin hermostunut. Lisäksi molemmat epäilivät, että Barcelonan voiton takana oli salaliitto Realia vastaan, mikä todennäköisesti johti CTA:n valitukseen.