Real Madrid eteni täysin odotetusti Mestarien liigan puolivälieriin. Espanjalaisjoukkue kaatoi neljännesvälierien toisessa osaottelussa Schalken maalein 3-1 ja eteni jatkoon murskaavin yhteismaalein 9-2. Kaiken lisäksi on sanottava, että lukemat mairittelevat Schalkea. Tahtipuikkoa heilutti tuttuun tyyliin Cristiano Ronaldo, joka nosti kauden maalimääränsä Mestarien liigassa jo 13:een. Samalla portugalilainen nousi Real Madridin kaikkien aikojen maalipörssissä neljänneksi.

Realin päävalmentaja Carlo Ancelotti käskytti kentälle suurelta osin b-miehistön. Nacho aloitti oikeana puolustajana, Isco ja Asier Illarramendi keskikentällä ja Álvaro Morata sekä Jesé hyökkäyksessä. Maalilla oli tällä kaudella tutuksi tulleeseen tyyliin Iker Casillas, jota ei tosin voi kokemattomaksi kutsua. Espanjalaisvahdilla on vyöllään enemmän Mestarien liiga -otteluita, kuin koko Schalken avauskokoonpanolla.

Jesélle vakava loukkaantuminen

Realin kannalta ottelu alkoi kurjasti. Schalke-puolustaja Sead Kolasinac ajoi rajusti päin Jeséä, joka loukkasi taklaustilanteessa polvensa. Jesé jouduttiin vaihtamaan Gareth Baleen. Alustavien arvioiden mukaan Jesén vamma voi vaatia kuukausien toipumisajan.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin vasta vartin pelin kohdalla, kun Sergio Ramos puski vapaapotkun yli maalin. Kuutisen minuuttia myöhemmin Morata jakoi keskeltä oikealla eteneelle Balelle. Walesilainen tarjoili maalin eteen, ja Ronaldo tuikkasi ensimmäisellä kosketuksellaan lukemat 1-0:aan. Osuma oli Ronaldolle kauden 12:s Mestarien liigassa.

Kauden edetessä hyvään vireeseen päässyt Bale tarjoili 28. minuutilla pitkän pystyjuoksun päätteeksi erinomaisen maalipaikan Moratalle. Nuorukaisen ruuti ei ollut ihan niin kuivaa kuin Ronaldolla, pallo ohi maalin.

Hooglandin juhlahetki

Muutamaa minuuttia myöhemmin Schalke nousi onnekkaasti tasoihin. Tim Hooglandin laukaus muutti suuntaa Ramosin jalasta ja pomppi ohi hölmistyneen Casillasin. Osuma oli toista Mestarien liiga -otteluaan pelanneelle Hooglandille uran ensimmäinen Schalken paidassa.

Seuraavat kolme paikkaa luotiin Schalken päätyyn. 33. minuutilla Ralf Fährmann venytti Iscon kierteisen laukauksen eteen. Pari minuuttia myöhemmin Isco ja Ronaldo vapauttivat Moratan maalintekoon, Fährmann veti jälleen pidemmän korren. Jopa laitapakki Nacho kokeili laukaustaan, päin saksalaismaalivahtia.

Heti Nachon yrityksen perään Schalke oli jopa lähellä johto-osumaa. Max Meyer pelasi loistavasti pystyyn Klaas-Jan Huntelaarille, jonka jatko lipui vain hieman ohi Realin maalin. Toisella puoliajalla hollantilaishyökkääjää ei enää kentällä nähty, sillä hänet vaihdettin Ádám Szalaihin. Toistaiseksi on epäselvää, johtuiko vaihto loukkaantumisesta.

Toinen puoliaika sujui ensimmäisen puoliskon tavoin Realin kontrollissa. Jälkimmäistä 45-minuuttista ehdittiin pelata vain viitisen minuuttia, kun Ronaldo päästettiin puskemaan täysin vapaasti muutamasta metristä. Fährmann venyi jälleen huippupelastukseen.

Höwedes sivuun

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ronaldo tarjoili soolokuljetuksen päätteeksi paikan Iscolle, mutta Fährmann piti edelleen joukkueensa pystyssä. Ja aivan kuin ongelmia ei olisi jo ollut tarpeeksi, Schalke-kapteeni Benedikt Höwedes joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Reilu vartti ennen täyttä aikaa Ronaldo iski illan toisen osumansa. Puolen kentän jälkeen lähtenyt pystyjuoksu päättyi terävään laukaukseen, joka painui etukulmasta maaliin. Maalin päähän Mestarien liigan yhden kauden maaliennätyksestä noussut Ronaldo nousi jakamaan Real Madridin kaikkien aikojen maalipörssin neljättä sijaa yhdessä legendaarisen Ferenc Puskásin kanssa. Molemmilla on kasassa 242 osumaa.

Lopullinen ratkaisu

Heti perään Real sai lopulta tarjoiltua Moratalle maalin. Bale syötti huippupaikan nuorukaiselle, jonka ensimmäisen yrityksen Fährmann torjui. Jatkopalloon ehti Ronaldo, joka tälläsi pelivälineen poikkipuuhun. Seuraavaksi pallo ajautui uudestaan Balelle, joka tarjoili toistamiseen Moratalle. Pallo maaliin ja päälle helpotuksen huokaus.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Julian Draxler ohitti Illarramendin, mutta Casillas esti hyvällä torjunnallaan Schalken kavennusmaalin.

81 minuutin kohdalla Moratan ja Balen illan roolit vaihtuivat. Morata tarjoili hyvän paikan, mutta Balen yritys epäonnistui täysin. Ja lähes heti perään Ronaldo karkasi ja laukoi pallon tolppaan.

Kaiken kaikkiaan Real loi jälleen lukemattoman määrän maalitilanteita, joten Schalke voi olla tyytyväinen 1-3-tappioon.

Kokoonpanot

Real Madrid

1 Casillas
18 Nacho
2 Varane
4 Ramos -> Carvajal (69.)
5 Coentrão
23 Isco
14 Alonso -> Casemiro (46.)
24 Illarramendi
20 Jesé -> Bale (8.)
21 Morata
7 Ronaldo

Real Madrid, vaihtopenkki

11 Bale
15 Carvajal
16 Casemiro
22 di María
13 Fernández
12 Marcelo
3 Pepe

Schalke

1 Fährmann
2 Hoogland
4 Höwedes -> Papadopoulos (59.)
32 Matip
6 Kolasinac
24 Ayhan -> Annan (81.)
33 Neustädter
19 Obasi
7 Meyer
10 Draxler
25 Huntelaar -> Szalai (46.)

Schalke, vaihtopenkki

40 Annan
9 Boateng
8 Goretzka
24 Hildebrand
31 Max
14 Papadopoulos
28 Szalai

Mestarien liiga keskiviikkona

Chelsea – Galatasaray 2-0 (2-0)
1-0 Samuel Eto’o (4.)
2-0 Gary Cahill (42.)

Real Madrid – Schalke 3-1 (1-1)
1-0 Cristiano Ronaldo (22.)
1-1 Tim Hoogland (31.)
2-1 Cristiano Ronaldo (74.)
3-1 Álvaro Morata (75.)