Sevillan päävalmentaja Unai Emery oli ennen Sevillan derbyä oikeassa sanoessaan, ettei La Ligan sarjataulukkoa kannattaa tuijottaa liian tarkkaan. Niin vain heikon kauden Espanjassa pelannut Real Betis otti vahvan kiinnityksen Eurooppa-liigan puolivälieriin kaatamalla vieraskentällä Sevillan maalein 2-0.

Lainamies Léo Baptistão puski Betisin johtoon vartin pelin kohdalla. Vaihdosta sisään tullut Salva Sevilla viimeisteli loppulukemat 2-0:aan 77. minuutilla. Maalintekijöiden lisäksi Betis saa kiittää voitostaan maalivahtiaan Antonio Adánia, joka pelasti vieraat pari kertaa huikeilla torjunnoillaan.

Sevillalla on vielä hiukan toivoa jatkopaikan suhteen. Samaa ei voi sanoa bulgarialaisesta Ludogoretsista, joka hävisi kotonaan Valencialle maalein 0-3. Koijoukkue haluaa todennäköisesti unohtaa torstai-illan mahdollisimman nopeasti. Valencia pelasi 24. minuutista lähtien alivoimalla, jonka aikana se teki kaksi maalia. Lisäksi Ludogoretsin Roman Bezjak epäonnistui rangaistuspotkussa, ja 10 minuuttia ennen taukoa isäntien Juninho Quixada ajettiin ulos.

Antonio Barragán vei viidennellä peliminuutilla Valencian johtoon. Federico Cartabia ampui komean volleyn, ja Philippe Senderos puski viimeisen osuman. Maali oli tammikuussa hankitulle Senderosille ensimmäinen Valencia-paidassa.

Suomen Tero Mäntylä oli avauskokoonpanossa. Hänet vaihdettiin kolmannen maalin jälkeen Juninho Quixadaan, joka ehti pelata 18 minuuttia ennen ulosajoaan.