Niin siinä kävi, että Manchester City putosi kauden kahdesta kilpailusta muutaman päivän sisään. Ensin tuli lähtö FA Cupista. Keskiviikkoiltana Barcelona voitti Mestarien liigan neljännesvälierien toisen osaottelun Lionel Messin maalilla 2-1 ja eteni puolivälieriiin yhteismaalein 4-1. City joutui pelaamaan Pablo Zabaletan ulosajon myötä viimeisen vartin alivoimalla.

Ottelu oli erityinen Xaville, joka nousi turnauksen kaikkien aikojen ottelutilastossa jaetulle toiselle sijalle yhdessä Ryan Giggsin kanssa. Molemmilla on kasassa 139 ottelua. Ykkössijalla oleva Raúl González on kolmen pelin päässä.

Barcelona aloitti ottelun hyvällä intensiteetillä. Ensimmäisen vartin aikana kotijoukkue aiheutti jatkuvasti hankaluuksia vieraiden puolustukselle, mutta maalinteossa Barca ei onnistunut.

Avaukseen nostetulta Sergio Agüerolta odotettiin paljon. Argentiinalaishyökkääjä sai tililleen kuusi kosketusta palloon ensimmäisen puoliskon aikana. Toiselle puoliajalle Agüeron tilalle vaihdettiin Edin Dzeko.

Dzeko pääsi välittömästi sisään peliin. 47. minuutilla pallo ajautui flipperin jälkeen bosnialaiselle, mutta Víctor Valdés liimasi alakulmaan suuntautuneen laukauksen.

Neljä minuuttia myöhemmin Barcelonalla oli erinomainen tilaisuus iskeä avausmaali. Pallonriiston jälkeen Neymar pelasi nopeasti pystyyn Messille, joka leikkasi oikealta sisään, ohitti jo Joleon Lescottin, mutta sijoitus kolahti tolppaan.

Lähes seuraavasta hyökkäyksestä Aleksandar Kolarov keskitti Dzekolle, jonka pusku näytti jo leijailevan maaliin. Jostain Valdés vielä venytti sormensa eteen ja pelasti Barcelonan takaiskulta.

53 minuutin kohdalla Neymar tarjoili matalan pallon maalin eteen, mutta Joe Hart ehti nappaamaan syötön juuri ennen Cesc Fàbregasia.

Minuuttia myöhemmin Gerard Piquén epäonnistunut katko ajautui Pablo Zabaletalle, jonka laukaus hyvästä paikasta suuntautui ohi maalin.

Vajaan tunnin kohdalla oli taas Barcan vuoro. Messi laukoi juoksusta, maanuoliainen hiukan ohi.

Seuraavalla minuutilla Fernandinho sai hiukan onnekkaasti pallon erinomaiseen paikkaan Barcelonan boksin sisään. Piquén erinomainen katko esti City-pelaajan yrityksen.

67. minuutilla Barcelona ratkaisi. Fàbregasin syöttö pomppi Lescottin jalkojen kautta Messille, joka vippasi pallon ohi Hartin takakulmaan. Maali oli argentiinalaiselle kauden kahdeksas Mestarien liigassa.

Pari minuuttia myöhemmin Hart pelasti Cityn toiselta takaiskulta. Xavin laukaus vaihtoi puolustajasta suuntaa, mutta Hart ehti venyttämään kätensä pallon eteen.

Lopullisesti peli ratkesi 77. minuutilla. Piqué liukui boksin sisällä Dzekon jaloille takaapäin. Tilanteesta ei vihelletty rangaistuspotkua, mikä suututti Cityn pelaajat. Zabaleta otti protestoinnista illan toisen varoituksensa ja lensi sitä myötä suihkuun.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Fàbregasille pelattiin vielä kohtuullisen hyvä maalipaikka, mutta jälleen Hart venytti komeaan torjuntaan.

City sai balsamia haavoihinsa, mutta englantilaisten kannalta liian myöhään. 88. minuutilla kulmapotku pelattiin Dzekolle, joka jatkoi päällään Vincent Kompanylle. Sergi Roberto ei nostanut paitsiolinjaa ajoissa, ja Kompany sai vapaasti viimeistellä lukemat 1-1:een.

Vaan vielä tuli Barca. Lisäajalla Andrés Iniesta kiersi juoksunsa päätteeksi Hartin ja jakoi vielä alaspäin Dani Alvesille, joka tälläsi maaliviivalla seisoneiden puolustajien kautta pallon maaliin. Maalin myötä Alves onnistui molemmissa osaotteluissa Cityä vastaan maalinteossa.

Barcelonan voiton myötä puolivälierissä nähdään käytännössä varmudella kolme espanjalaisjoukkuetta. Atlético Madrid varmisti jatkopaikkansa tiistaina. Real Madridin paikka puolivälierissä on käytännössä varma, sen verran pahasti Schalke jäi jyrän alle ensimmäisessä osassa.