Barcelonan päävalmentaja Gerardo Martino ilmoitti, että joukkueeseen on hankittava uusi keskuspuolustaja kesällä. Carles Puyol ilmoitti hiljattain lopettavansa uransa Barcelonassa tähän kauteen. Puyolin lähdön lisäksi Javier Mascherano täyttää kesäkuussa 30 vuotta, ja nuori Marc Bartra on toistaiseksi kohtuullisen kokematon.

– On selvää, että nyt kun Puyol lähtee, meidän on hankittava toppari. Puyol on niitä pelaajia, joita ei voi korvata, hän on jättänyt jälkensä tähän seuraan.

Monia topparivaihtoehtoja on heitetty ilmaan. Barcelonalainen lehti Mundo Deportivo uutisoi, että Borussia Dortmundin Mats Hummels olisi halukas siirtymään Kataloniaan. 25-vuotias Hummels on pelannut tällä kaudella loukkaantumisten takia vain 19 ottelua, mutta häntä pidetään yhtenä parhaista pelipaikallaan.

Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu vahvisti Martinon sanat topparihankinnan välttämättömyydestä. Samaan hengenvetoon hän sanoi, että seura aikoo myös ostaa maalivahdin. Marc-André ter Stegenin siirtoa Borussia Mönchengladbachista pidetään jo käytännössä varmana.