Barcelona voitti kierroksen omassa liigaottelussaan Almerían maalein 4-1. Hetkeä aiemmin Madridin derby oli päättynyt pistejakoon lukemin 2-2.

– Ainoa tärkeä asia on se, että voitimme. Olemme lähellä vastustajiamme, toimitsijakieltoa kärsineen Gerardo Martinon tilalla Barcaa luotsannut kakkosvalmentaja Jorge Pautasso sanoi ottelun jälkeen.

– Tottakai (Madridin) derbyn tulos oli hyvä meille. Atlético otti pisteen, mikä on huono asia, mutta olemme nyt lähempänä Real Madridia.

– Uskon, että meillä on edelleen mahdollisuus saada heidät kiinni. Se riippuu meistä. Luulen, että mestaruus ratkeaa vasta kauden lopussa, kolme joukkuetta taistelee rinta rinnan.

Barcelona loi ottelussa suuren määrän maalipaikkoja, mutta lopullisesti peli ratkesi vasta Carles Puyolin ja Xavin maaleihin toisella puoliajalla.

– Ensimmäinen puoliaika oli täydellinen. Me loimme jatkuvasti tilanteita ja riistimme palloja hyvin takaisin, pautasso sanoi.

– Meillä oli 10 selvää paikkaa tehdä maali, mutta toisella puoliskolla meillä ei ollut syvyyttä pallonhallinnasta huolimatta. Loppujen lopuksi ratkaisimme ottelun. Maaliero, jolla voitimme, oli oikeutettu.

Barcelona-leirissä suurinta huolta aiheutti Almerían tekemä maali, joka syntyi kulmapotkusta. Barcan tällä kaudella päästämistä liigamaaleista noin puolet on syntynyt erikoistilanteista.

– Olemme lyhyt joukkue, mikä tekee pääpelin meille vaikeaksi, Pautasso mietti.

– Joissain tilanteissa käytämme aluepuolustusta, toisissa merkkaamme miestä. Vastustajamme käyttävät erikoistilanteet hyväkseen.

– Yritämme kehittää sitä, ja pyrimme välttämään maalien päästämistä vapaa- ja kulmapotkuista.