Nigerian maajoukkueen päävalmentaja Stephen Keshi on sulkenut oven Villarrealin Ikechukwu Uchen nenän edestä. Keshin päätöksen myötä hyökkääjää ei nähdä Brasilian MM-kisoissa. 30-vuotiaan Uchen jättäminen pois kisajoukkueesta johtuu Keshin mukaan pelaajan kurittomuudesta. Asiasta uutisoi Kick Off Nigeria -sivusto.

– Olen nähnyt Ikechukwu Uchen. Hänen ongelmansa ei ole se, etteikö hän osaisi pelata jalkapalloa, Keshi sanoi.

– Hänen ongelmansa on se, että hän haluaa sanella, miten me pelaamme Super Eaglesissa (Nigerian maajoukkue), hänen mielestään pelisysteemimme ei ole hyvä.

– Jos Uchen laittaa kentälle, hän ei noudata ohjeita. Hän teki niin Afrikan mestaruusturnauksen finaalissa Burkina Fasoa vastaan. Hän teki niin uudestaan Sambiaa vastaan, kun (Efe) Ambrose oli ottanut punaisen kortin. Mitä pyydämmekään häntä tekemään, hän tekee juuri päinvastoin.

– En usko tarvitsevani sellaista pelaajaa.

Keshin kommentit aiheuttivat pienimuotoisen myrskyn Nigerian joukkueen ympärillä. Super Eaglesin entinen keskikenttäpelaaja Garba Lawal ei ymmärtänyt Keshin päätöstä.

– En usko puheeseen kurittomuudesta. Kurittomuus tässä tapauksessa pitää sisällään niin monia asioita. Jos hän on kuriton, miten hän on tehnyt 12 maalia La Ligassa?

12 liigamaalin myötä Uche on Villarrealin tämän kauden paras maalintekijä. Maalimäärä on huikea siihen nähden, että Uche on pelannut täydet minuutit vain seitsemässä ottelussa.