Real Madrid nousi ainakin hetkellisesti sarjakärkeen voittamalla lauantaina Elchen maalein 3-0. Atlético Madridilla on vielä kierroksen ottelu pelaamatta, mutta Barcelona ei ainakaan uhkaa. Katalaaniryhmä taipui vieraskentällä Real Sociedadille maalein 1-3.

Realin ottelussa maalinteon aloitti harvemmin maalitilastoissa loistava Asier Illarramendi. Luka Modricin tilalle avaukseen nostettu Illarramendi tykitti kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin. Maali oli kesällä Realiin tulleen Illarramendin ensimmäinen liigamaali valkopaidassa.

Toisella puoliajalla Gareth Bale ja viime aikoina vähemmän peliaikaa saanut Isco kaunistelivat lukemat 3-0:aan. Etenkin Balen osuma oli komeaa katsottavaa. Walesilainen tälläsi lähemmäs 30 metristä pallon yläkulmaan.

Barcelona pulassa Anoetalla

Real Sociedadin ja Barcelonan välisessä ottelussa molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kahdesti. Alexander Song tosin osui väärään päätyyn. Sociedadin Gorka Elustondo oli pääpallossa vahvasti mukana.

36. minuutilla Lionel Messi toi Barcelonan tasoihin. Sergio Busquets päästi Martín Montoyan syötön Messille, joka sijoitti alakulmaan. Siihen vierasjoukkueen ilon hetket jäivätkin.

Toisella puoliskolla Sociedad iski viiden minuutin aikana kahdesti. Ensin Carlos Vela syötti Antoine Griezmannille, joka liukui pallon komeasti ohi Víctor Valdésin. Osuma oli ranskalaiselle jo kauden 15:s La Ligassa. Hetkeä myöhemmin Griezmann mursi syötöllään Barcan paitsioansan, ja David Zurutuza viimeisteli lukemat 3-1:een.

La Liga lauantaina

Real Madrid – Elche 3-0 (1-0)
1-0 Asier Illarramendi (34.)
2-0 Gareth Bale (71.)
3-0 Isco (81.)

Celta Vigo – Getafe 1-1 (0-1)
0-1 Ángel Lafita (20.)
1-1 Rafinha (59.)

Real Sociedad – Barcelona 3-1 (1-1)
1-0 Alexander Song om. (32.)
1-1 Lionel Messi (36.)
2-1 Antoine Griezmann (54.)
3-1 David Zurutuza (59.)

Almería – Málaga klo 23