Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen pitkäaikainen johtaja Carles Puyol jää näillä näkymin ulos Espanjan MM-kisajoukkueesta. Asiasta kertoi maajoukkueen apulaisvalmentaja Toni Grande.

35-vuotias toppari on kärsinyt viime vuosina lukuisista loukkaantumisista. Tällä kaudella Puyol on pystynyt pelaamaan vain 11 ottelussa, joista kuusi on ollut Copa del Reyn pelejä.

– Puyol on aina ollut meille tärkeä pelaaja, ei vain kentällä vaan myös ottelua edeltäneissä palavereissa. Hänellä on kokemusta, tyyliä, rohkeutta, käytöstapoja ja intoa, Grande sanoi La Xarxalle.

– En ole jättänyt häntä kokonaan pois laskuista, mutta luonnollisesti hänen pitää pelata paljon enemmän ja olla mukana Barcan tärkeissä otteluissa.

– Hänen nimeään ei ole yliviivattu, koska MM-kisoihin on vielä kolme kuukautta aikaa. Mutta hänen kohdallaan tilanne näyttää hyvin vaikealta.

Espanjan joukkueessa saatetaan sen sijaan nähdä Barcelonasta Bayern Müncheniin siirtynyt Thiago Alcántara.

– Lähtökohtaisesti Euroopan mestaruuden ja maailmanmestaruuden voittanut joukkue lähtee Brasiliaan. Se on suunnitelma, mikäli ei tule loukkaantumisia. Joitain muutoksia tulee, mutta se tulee olemaan 80-90-prosenttisesti sama joukkue, joka on tuonut meille iloa aiemmin, Grande sanoi.

– Nuorista pelaajista Thiago yksi niistä, joilla on eniten kokemusta. Hän pelaa säännöllisesti Bayernissa. Kaikista nuorista pelaajista hänellä on parhaat mahdollisuudet päästä MM-kisoihin.