Tuomarivirheet nousivat puheenaiheeksi Manchester Cityn ja Barcelonan välisessä Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa. Loppujen lopuksi virheet menivät melko lailla tasan, ja Barcelona eteni 2-0-vierasvoittoon.

Ottelu alkoi hyvin varovaisesti. Käytännössä ensimmäiset 10 minuuttia Barcelona piti palloa, ja City puolusti tiiviisti koko joukkueen voimin. 13 minuutin kohdalla pallonhallinta merkittiin vieraille lukemin 73-27. Pallonhieronta ei kuitenkaan tuonut Barcelonalle maalipaikkoja.

Pikkuhiljaa City nosti prässiään ylemmäs ja alkoi luoda itse tilanteita. Vartin pelin kohdalla Álvaro Negredolle pelattiin pitkä pallo boksiin, mutta Javier Mascherano veti vaivoin pidemmän korren.

Hetkeä myöhemmin Yaya Touré väisti keskialueella pari taklausta ja pelasi palloon laitaan Jesús Navasille. Laiturin keskitys löysi David Silvan, jonka jatko pomppi puolustajan katkon kautta vaarallisesti Barca-maalille. Lopulta Víctor Valdés onnistui poimimaan pallon näppeihinsä.

19. minuutilla Silva pelasi pystysyötön Barca-topparien väliin Negredolle, joka karisti vartijansa mutta ajautui liian pieneen kulmaan.

Ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin viisi minuuttia myöhemmin. Silva antoi laidalta vapaapotkun Vincent Kompanyn päähän, Valdés ei yltänyt ykköspalloon, ja peliväline pomppi kohti vieraiden maalia. Espanjalaisvahti ehti kuitenkin juuri ajoissa poimimaan kakkospallon käsiinsä.

Cityn hyvän jakson jälkeen vierasjoukkue nousi vaihteeksi kuskin paikalle. Puolen tunnin kohdalla Yaya Tourén erinomainen katko esti Andrés Iniestan maalintekoyrityksen.

Hetkeä myöhemmin Lionel Messi väläytteli ensimmäistä kertaa, mutta liukastuminen nosti laukauksen reilusti yli maalin.

Barcelonan paras paikka ensimmäisellä puoliskolla syntyi Xavin jalasta. Joe Hartin venytys rangaistusalueen ulkopuolelta lähteneen laukauksen tielle pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

Tuomarivirhe molempiin päihin

Toisella puoliskolla peli ratkesi pieneen arviointivirheeseen. 53. minuutilla Kompany jäi muuta puolustuslinjaa alemmas, ja Messi pääsi karkuun. Martín Demichelis joutui liukumaan argentiinalaisen nurin; tuloksena punainen kortti ja rangaistuspotku. Tilanne jättää jossittelulle sijaa, sille rike näytti alkaneen boksin ulkopuolella. Toisaalta, ensimmäisellä puoliskolla pallo osui alueen sisällä Gaël Clichyn käteen, mutta tuolloin armo kävi oikeudesta. Oli miten oli, Messi tälläsi pallon pilkulta maaliin.

Maalin jälkeen City joutui luonnollisesti aiempaa enemmän puolustuskannalle. Pari minuuttia maalin jälkeen Dani Alves pelasi Messin kanssa syöttökombinaation, mutta Messin laukaus kilpistyi puolustusmuuriin.

City-luotsi Manuel Pellegrini reagoi Demichelisin ulosajoon vaihtamalla Joleon Lescottin ja Samir Nasrin sisään Aleksandar Kolarovin ja Jesús Navasin tilalle. Oltuaan kentällä vain viitisen minuuttia Nasri pelasi Negredon kanssa erinomaisen kuvion. Nasrin laukaus kolahti kuitenkin eteen heittäytyneisiin puolustajiin.

Reilun tunnin jälkeen Barcelona oli lisätä johtoaan. Ensin Alves pelasi Xaville hyvän vetopaikan, mutta laukaus painui reilusti yli maalin. Heti perään Alves pelasi Alexis Sánchezin kanssa seinän. Brassipakin laukaus sujahti tolppaa nuollen ohi.

Vartti ennen täyttä aikaa Cityllä oli erinomainen tilaisuus tasoitukseen. Pablo Zabaleta pudotti pelivälineen ensimmäisellä kosketuksella Silvalle. Pelintekijä otti pallon rinnallaan haltuun ja laukoi suoraan ilmasta oikealla jalallaan. Valdés venyi kuitenkin erinomaiseen torjuntaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun toinen jälkikäteen puhuttava tilanne. Xavi puhkaisi pystysyötöllä Cityn paitsioansan, ja Gerard Piqué puttasi Cesc Fàbregasin syötön tyhjään maaliin. Tilanne liputettiin paitsioksi väärin perustein.

Laiskahkosti ylivoimalla pelannut Barcelona sai haluamansa toisen maalin aivan ottelun lopussa. Viimeiseksi vartiksi sisään vaihdettu Neymar syötti maanmiehelleen Alvesille, joka upotti pallon Hartin jalkojen välistä maaliin.

Illan toisessa ottelussa PSG murskasi vieraskentällä Bayer Leverkusenin maalein 4-0. Ensimmäisellä puoliskolla Blaise Matuidi iski yhden ja Zlatan Ibrahimovic kaksi. Pari minuuttia ennen loppua Newcastlesta pariisilaisseuraan siirtynyt Yohan Cabaye niittasi ylivoimalla pelanneelle vierasjoukkueelle viimeisen osuman.