Atlético Madrid odotti 18 vuotta päästäkseen takaisin La Ligan kärkipaikalle. Viikko sitten se pääsi, mutta tänä viikonloppuna tuli karu paluu arkeen. Atlético hävisi Almerían vieraana maalein 0-2 ja putosi huonomman maalieron takia sarjataulukossa toiseksi. Almería puolestaan kasvatti eron putoamisviivaan viiteen pisteeseen.

Atlético-luotsi Diego Simeone mahtaa kirota valintaansa laittaa kakkosmaalivahti Daniel Aranzubia tolppien väliin Thibaut Courtois’n sijaan. Ensimmäinen maali syntyi 80. minuutilla. Suso antoi kulmapotkun lyhyenä, ja Verza nosti laidasta pallon suoraan Aranzubian yli maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin Aranzubia kruunasi iltansa. Puolustaja syötti pallon alas Aranzubialle, joka ei malttanut luopua pelivälineestä Jonathan Zongon tullessa karvaamaan. Aranzubia menetti ja joutui kampeamaan Zongon nurin. Tuloksena Aranzubialle punainen ja Verzalle illan toinen maali rangaistuspotkusta.

Maalien lisäksi Almería loi parempia paikkoja otteluissa kuin vierasjoukkue. Muutamaa minuuttia ennen maalia Aleix Vidalin sijoitus kimposi tolpasta toiseen, muttei pyörinyt maaliin. Vidal pääsi yrittämään uudestaan maalintekoa juuri ennen toista maalia, mutta Aranzubia veti pidemmän korren puolittaisessa läpiajossa.

Tappion lisäksi Atléticon keskikenttäpelaaja Tiago jouduttiin kantamaan kentältä paareilla.

La Liga lauantaina

Valencia – Real Betis 5-0 (2-0)
1-0 Jérémy Mathieu (41.)
2-0 Paco Alcácer (44.)
3-0 Sofiane Feghouli (62.)
4-0 Paco Alcácer (68.)
5-0 Eduardo Vargas (79.)

Rayo Vallecano – Málaga 4-1 (3-0)
1-0 Iago Falqué (26.)
2-0 Anaitz Arbilla (28.)
3-0 Joaquín Larrivey (45+1.)
4-0 Iago Falqué (63.)
4-1 Oleksandr Iakovenko (72.)

Real Madrid – Villarreal 4-2 (2-1)
1-0 Gareth Bale (7.)
2-0 Karim Benzema (25.)
2-1 Mario Gaspar (43.)
3-1 Jesé (64.)
3-2 Giovani dos Santos (69.)
4-2 Karim Benzema (76.)

Almería – Atlético Madrid 2-0 (0-0)
1-0 Verza (80.)
2-0 Verza rp. (86.)