Valencia teki huikean tempun voittamalla Barcelonan lauantain liigaottelussa maalein 3-2. Pistemenetyksen myötä Barcelona on voittanut vain yhden viimeisestä neljästä liigaottelustaan.

Barcelona aloitti vahvasti. Kuuden minuutin pelin jälkeen Lionel Messi keskitti matalan pallon maalille. Alexis Sánchez ylsi palloon, yritti todennäköisesti keskittää, mutta pallo leijaili Valencia-maaliin yli maalivahti Diego Alvesin.

Varttia myöhemmin Barcelonalla oli erinomainen tilaisuus lisätä johtoaan. Pedron keskitys löysi takatolpalta Sánchezin, jonka puskun Alves otti kiinni erinomaisella reaktiotorjunnalla.

Pikkuhiljaa Valencia alkoi saada paremmin juonesta kiinni. 37. minuutilla Víctor Valdés seikkaili kulmapotkutilanteessa, Ricardo Costa pääsi puskemaan, mutta peliväline pomppi ohi tyhjän Barca-maalin.

Pari minuuttia ennen taukoa Valencia onnistui takaa-ajossaan. Vierasjoukkue riisti pallon Barcelonan kenttäpuoliskolla. Dani Parejo käytti palloa Sofiane Feghoulilla, sai pelivälineen takaisin ja viimeisteli tasoituksen tyhjiin.

Toisen puoliskon alkajaisiksi Valencia tarjoili kotijoukkueelle shokkihoitoa. 163-senttinen Pablo Piatti voitti pääpallossa Dani Alvesin ja puski pallon ohi Valdésin.

Barcelona nousi nopeasti takaisin peliin mukaan. Pallo osui Costaa olkavarteen Valencian rangaistusalueella, ja Pedro Pérez Montero vihelsi pallon pilkulle. Alves heittäytyi oikeaan suuntaan, mutta Messin laukaus sujahti yläkulmaan. Ennen osumaansa Messi oli ehtinyt pelata kahdeksan liigaottelua ilman maalia. Edellinen osuma liigassa syntyi syyskuussa.

Juuri kun kotiyleisö luuli Barcelonan olevan taas kuskin paikalla, Valencia iski. Barca puolusti surkeasti, Feghouli käänsi pallon päätyviivalta keskelle, ja Paco Alcácer pääsi niittamaan kenenkään estelemättä vieraat voittoon.

Aivan ottelun loppuun Barcelona loi huikean tiki-taka-syöttökuvion, mutta Messin viimeistely suuntautui ohi maalin.

Barcelonan heikon illan kruunasi Jordi Alban aikainen suihku 78. minuutilla. Entinen Valencia-pelaaja ajettiin ulos kahden varoituksen myötä. Myös Javier Mascherano joutuu jättämään seuraavan ottelun väliin. Argentiinalaisen korttitili täyttyi kauden viidennen varoituksen ansiosta.

Tappio oli paha takaisku Barcelonalle. Joukkue on yhä sarjakärjessä, mutta Atlético Madridilla ja Real Madridilla on ottelu vähemmän pelattuna. Valencia sen sijaan nousi ainakin hetkellisesti kahdeksannelle sijalle sarjataulukossa.