Espanjan korkein oikeus on lieventänyt Barcelonan entisen puheenjohtajan Josep Lluis Núñezin saamaa vankilatuomiota.

Barcelonalainen oikeusistuin langetti alun perin Núñezille kuuden vuoden tuomion aktiivisesta lahjonnasta. Maan korkein oikeus lievensi tuomion kahteen vuoteen ja kahteen kuukauteen. Päätöksen myötä Núñez saattaa selvitä ehdollisella vankeudella, sillä usein kahden vuoden vankeustuomiota pidetään ehdottoman ja ehdollisen rajana.

Korkein oikeus lievensi myös Núñezin rikoskumppanin, verotarkastaja José María Huguet’n tuomiota kuuteen vuoteen ja 10 kuukauteen. Huguet’n rikosnimikkeitä ovat passiivinen lahjonta ja asiakirjojen väärentäminen.

82-vuotias Núñez toimi Barcelonan puheenjohtajana vuosina 1978-2000. Hänen aikakaudellaan Barcelona voitti mm. seitsemän kertaa La Ligan, kerran Mestarien liigan ja kuusi kertaa Copa del Reyn. Ehkä kuitenkin suurin saavutus oli maailmankuulun junioriakatemian perustaminen.

Núñezin jälkeen seuran puheenjohtajaksi valittiin Joan Gaspart.