Atlético Madrid eteni toisena joukkueena Copa del Reyn välieriin. Liigassa toisena oleva Atlético kaatoi puolivälierien toisessa osaottelussa Athletic Bilbaon maalein 2-1. Yhteismaalit merkittiin Atléticon hyväksi 3-1.

Athletic olisi aivan yhtä hyvin voinut edetä jatkoon. Niin hyvin kotijoukkue pelasi uudella San Mamésilla. Pirteä hyökkäyspelaaminen oli johtaa maaliin 35. minuutilla, mutta laukaus viuhui tolppaa nuollen ohi.

Muutamaa minuuttia ennen taukoa ei tarvinnut enää jossitella. Mikel Balenziaga keskitti vasemmalta, ja Aritz Aduriz puski isännät johtoon. Tällä tuloksella ottelu olisi mennyt jatkoajalle.

Maalista virtaa saanut kotijoukkue jatkoi painostustaan, mutta Thibaut Courtois pelasti Atléticon kerta toisensa jälkeen.

Maalivahtipeli onnistui toisessakin päässä. 49. minuutilla Diego Costa pääsi puskemaan, mutta Ander Herrerin pelasti maaliviivalta.

Viitisen minuuttia myöhemmin Atlético ratkaisi ottelun. Raúl García yritti kahteen otteeseen. Ensimmäisen Herrerin torjui, mutta toinen laukaus upposi takanurkkaan.

Tunnin kohdalla Athletic loi vielä hyvän paikan, mutta Courtois peitti tilanteen erinomaisesti.

Athletic olisi tarvinnut kaksi maalia Atléticon vierasmaalin myötä, joten kotijoukkue joutui nostamaan riskitasoa reilusti. 86. minuutilla hyökkääminen kostautui. Costa vapautettiin puolesta kentästä läpiajoon, eikä maalitykki erehtynyt.

Välierissä nähdään todellinen herkkupala, sillä Atlético saa vastaansa paikalliskilpailija Real Madridin.