Barcelona otti vahvan kiinnityksen Copa del Reyn välieriin kaatamalla puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Levanten vieraskentällä maalein 4-1.

Viime viikonloppuna Barcelonan 1-1-tasapeliin pakottanut Levante olisi saattanut pystyä paljon parempaankin ilman uskomatonta sähläystä, joka avasi vieraiden maalihanat. Loppujen lopuksi ottelun hahmoiksi nousivat Lionel Messi ja Cristian Tello.

Levante aloitti ottelun pirteästi. Jordi Xumetra pääsi jo toisella minuutilla laidasta karkuun, mutta laukaus epäonnistui. Toisaalta pari minuuttia myöhemmin Barcelona oli lähellä ottelun avausmaalia, kun Pedron laukaus kolahti tolppaan.

Puolen tunnin kohdalla helähti José Manuel Pinton takana. Levante pelasi vapaapotkun laidasta maalille, Carles Puyol purki huonosti, ja Levante-pelaajat pääsivät irtopalloon. Ensimmäisen laukauksen Pinto torjui, mutta Nabil El Zhar iski toisen paluupallon maaliin.

Ja sitten siihen Levanten farssiin. Barcelonan takaa-ajo vaikutti saamattomalta, kunnes tultiin 53. minuutille. Uransa 400. ottelun Barcelonan paidassa pelannut Messi vapautti vasempana hyökkääjänä pelanneen Tellon pystyyn. Levante-vahti Javi Jiménez torjui laukauksen mutta sylki pallon eteensä. Kotijoukkueen toppari Loukas Vyntra yritti siivota pallon muualle mutta kiskaisi pelivälineen suoraan päin joukkuekaveriaan Juanfrania, josta pallo lipui omaan rysään.

Huomattuaan, että Messi-Tello-kuvio toimii, Barcelona käytti samaa taktiikkaa myös myöhemmin. Minuuteilla 59, 80 ja 86 Messi nosti pallon yli Levanten puolustuksen suoraan Tellon juoksulinjalle. Lähes täysin identtisesti. Kolmeen läpiajoon päässyt nuorukainen iski myös kolme kertaa pallon maaliin. Nekin lähes täysin identtisesti.