Real Sociedad otti loikan kohti Copa del Reyn välieriä kaatamalla puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Racing Santanderin maalein 3-1. Kolmannella sarjatasolla pelaava Racing pudotti aiemmilla kierroksilla Sevillan ja Almerían, mutta Sociedad oli jo liikaa – ainakin ensimmäisessä osaottelussa.

Ottelun sankariksi nousi kotijoukkueen toppari Mikel González, joka teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Molemmat osumat syntyivät Chory Castron syötöistä. Carlos Vela naulasi kolmannen maalin toisella puoliajalla.

Racing kavensi 3-1:een 83. minuutilla. Iñaki Sáenz keskitti ja vapaaksi jäänyt Mahamadou Koné puski pallon verkkoon. Kavennusosuma saattaa osoittautua elintärkeäksi, sillä vierasmaalin myötä Racingille riittäisi toisessa osaottelussa 2-0-voitto jatkopaikkaan.

Muutamaa minuuttia kavennusmaalin jälkeen Racing oli nousta jo maalin päähän, mutta Mariano Sanzin pusku suuntautui hiukan ohi takatolpan.