Levante teki lähes mahdottomalta vaikuttaneen tempun pakottamalla Barcelonan 1-1-tasapeliin. Temppu oli sikäli huikea, että kauden edellisen kohtaamisen Barca voitti maalein 7-0.

Sunnuntai-iltana Levante piti koko ottelun ajan oman päänsä tiiviinä. Barcelona sai luotua 90-minuuttisen aikana vain muutaman yksittäisen yrityksen kohti kotijoukkueen maalia.

Ottelun molemmat maalit syntyivät ensimmäisen puoliajan kulmapotkuista. 10 minuutin kohdalla Andreas Ivanschitz keskitti, ja Loukas Vyntra puski pallon ohi Víctor Valdésin.

19. minuutilla Barcelona nousi mukaan peliin. Xavi löysi kulmapotkulla Gerard Piquén, joka puski ottelun tasoihin.

Maalien lisäksi Barcelona sai muutaman puolittaisen paikan ensimmäisellä puoliskolla. Xavi ja Lionel Messi ampuivat ohi, Pedron vaisu yritys jäi Keylor Navasin hyppysiin.

Toisella puoliskolla molemmilla joukkueille tarjottiin ratkaisun avaimia. Vajaan tunnin kohdalla Messi pelasi Cesc Fàbregasin kanssa hyvän yhdistelmän. Navas torjui Messin laukauksen suoraan Xaville, jonka jatkoyritys kilpistyi Levante-puolustukseen.

Kolme minuuttia myöhemmin Levanten puolustajat toimivat jälleen maalivahteina. Tällä kertaa Jordi Alba syötti ja Messi laukoi.

Seuraava vartti oli Levanten etsikkoaikaa. Ensin yritti Pedro López, ja myöhemmin Andreas Ivanschitz kahdesti. Kaikilla kerroilla Valdés veti pidemmän korren.

Vielä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa vaihdosta sisään tullut Cristian Tello pääsi laukomaan, mutta Navas venytti erinomaiseen torjuntaan.

Tasapeli oli Barcelonalle jo toinen peräkkäinen La Ligassa. Atlético Madridilla on tilaisuus nousta yksin sarjakärkeen, mikäli se voittaa oman ottelunsa Sevillaa vastaan.